Dark and Darker'ın Stüdyosunu Polisler Bastı!

Çalıntı kod şüpheleri artıyor

Dark and Darker dünyası, daha karanlık bir noktaya (pun intended) ilerliyor gibi görünüyor. Henüz geçtiğimiz haftalarda sizlerle paylaştığımız çalıntı kod iddiaları, yetkilileri harekete geçirmiş durumda. Güney Kore'den gelen yeni haberlere bakılırsa yetkililer, Ironmace'in stüdyosunu basarak bazı belgelere el koymuş!

İddia sahibi Nexon, 2021 yılında P3 kod adıyla yayınladığı projesinin çoğu detayının çalındığını öne sürmüştü. Yayınlanan görüntülerdeki benzerlikler dikkat çekti elbette. Yalnız asıl detay, Ironmace ekibi içerisinde eski Nexon çalışanlarının bulunuyor olmasıydı. Bu da "çalıntı kod" iddialarını bir hayli destekler nitelikte.

Bununla birlikte Ironmace, Nexon'un bu iddialarını asla kabul etmedi. Bir açıklama yayınlayan geliştirici, Dark and Darker'ın tepeden tırnağa kendileri tarafından geliştirildiğini paylaşmıştı. Ofislere yapılan baskın ise, yerel yetkililerin bu duruma pek inanmadığına işaret ediyor olabilir.

Stüdyo yetkililerinin hala bir sorun olmadığını paylaştığını belirtelim. Oyunun Twitter hesabı ve Discord sunucusu üzerinden ortak bir açıklama yayınlandı. Bu açıklamada "internette gördüğünüz her şeye inanmayın" ifadesi ise kafaları iyice karıştırıyor. Bakalım Ironmace ve Nexon arasındaki bu savaş nasıl sonlanacak...

YORUMLAR
Parolamı Unuttum