Darkest Dungeon 2 Duyuruldu!

Güzel bir sürpriz olmadı mı sizce de :)

Bağımsız yapımcılar farklı tarzlara yönelmek konusunda daha özgür hareket edebiliyorlar. Bu sayede de yenilikçi yaklaşımların yolu açılmış oluyor. Bana soracak olursanız, Darkest Dungeon da bu tarz oyunlardan birisi olarak zikredilebilir. Sıra tabanlı bir roguelike olması pek çok kişi için tek başına bir anlam ifade etmeyebilir belki ama ekibimize dahil ettiğimiz kahramanlar kendilerine has özellikleri, avantajları ve belki de daha önemlisi zaaflarıyla gerçekten karakter sahibi hissettirebiliyorlardı; bunun yanında oynanışa da doğrudan etkisi oluyordu bu özelliklerin. Sonuçta farklı bir oyun deneyimi sunan, gayet güzel bir yapım ile karşılaşmıştık, halen oynamamış olanlara tavsiye ederim. Şu sıralarda Steam'de %75 indirimle 9,75 TL gibi bir fiyatı var, göz atmak isterseniz ilgili sayfaya şuradan ulaşabilirsiniz.

Esas gündemimize gelecek olursak; Red Hook Studios, ilk oyunda beklediği başarıyı yakalamış ve bu sayede ikinci oyunun önü açılmış gibi görünüyor. Paylaşılan bir video ile yeni oyun duyurulmuş oldu:

Oyunun yapımcıları, ilk oyun gibi ikinci oyunun da erken erişime sunulacağını belirtiyorlar. Oyun hakkında fazlaca detay paylaşılmış değil. Bir yandan ilk oyunun beğenilen tarzı korunurken, öte yandan kendine has özellikleri de bulunacak serinin bu ikinci halkasının.

Yapımcılar bu oyunun da "yaratıcı ve tematik kimlik" sahibi bir oyun olmasını hedefliyorlarmış, öte yandan halen o karanlık atmosferin korunması da amaçlanıyor. Zikredilebilecek bir değişiklik, ilk oyundaki "kasabanın arka bahçesini temizleme" temasından ayrılıp artık bir "yolculuk" macerasına dönüşmesi. Bunun dışında ne gibi yenilikler geleceğini öğrenmek için önümüzdeki dönemlerde yapılacak açıklamları beklemek durumundayız.

Darkest Dungeon 2'nin duyurulması beni heyecanlandıran bir haber oldu açıkçası. Umarım sizler için de aynı derecede güzel bir haberdir. Yeni bilgileri merakla bekliyoruz. Yakından takipteyiz.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum