Darq’ın Yapımcısı, Epic Games Store Anlaşmasını Neden Reddettiğini Açıkladı

Takdiri hak etmiyor mu sizce de?

Gerilim temalı bulmaca oyunu Darq geçtiğimiz günlerde çıkışını gerçekleştirdi. Oyunun büyük bir kısmı tek kişi tarafından geliştirilmişti, daha önceki haberimizden takip edenler hatırlayacaktır. İşte oyunun ardındaki bu isim, Wlad Marhulets oyun için Epic Games Store’dan aldığı teklife dair açıklamalarda bulundu.

Marhulets, oyunun Steam çıkış tarihi açıklandıktan 3 gün sonra Epic Games yetkililerin kendisi ile irtibata geçtiğini söylüyor. “30 Temmuz’da Epic Store yetkilileri benimle irtibata geçip oyunun Steam’de satışa çıkması yerine kendileri ile Epic Store’a özel satışa sunulması konusunda bir anlaşma yapabileceğimizi söylediler. Bunun dışında bir anlaşma yapılmasının, yani oyunun her iki platformda da satışa çıkmasının seçenekler arasında yer almadığını da net bir şekilde ifade ettiler. Dolayısıyla henüz parayı konuşacak aşamaya geçmeden teklifi reddettim” diyor kendileri.


‘Epic exclusivity’ anlaşmasını reddetmenin belki kısa vadede aptalca bir karar gibi göründüğünü (özellikle de kazanılacak para düşünüldüğünde), kabul ediyor, ama uzun vadeyi düşündüğünde bunun kendisi için gayet kolay verilen bir karar olduğunu belirtiyor.

“Oyunun çıkış tarihini açıkladıktan birkaç gün sonra Steam’den kaldırmak stüdyomun güvenilirliğini sorgulanır hale getirirdi. Müşterilerime güven vermek, sözümün bir şeyler ifade etmesini sağlamak istiyorum, özellikle de söz konusu olan çıkış tarihi ve platformları olduğunda” diye de ekliyor Marhulets.

Mark Kern’in Twitter’da konu ile ilgili yaptığı paylaşıma Tim Sweeney tarafından verilen yanıt da ilginç. Epic Games Store’un henüz kuruluş aşamasında olduğunu, ‘hand-curated’ günlerinde olduklarını dolayısıyla az sayıda oyuna ev sahipliği yapabildiklerini söylemiş.

Darq örneği, Epic Games tarafından daha önce yapılan açıklamalarla örtüşmeyen bir tablo ortaya koyuyor. Bakalım bundan sonraki dönemde bu anlaşmalar konusunda ne gibi haberler duyacağız. Takipteyiz.

YORUMLAR
Srinelli
20 Ağustos 2019 16:58

Ne cabuk yapmasi gereken bir seyi yaptiginda artık takdiri hak ettigine karar veriyoruz di mi?!

Parolamı Unuttum