Deadly Premonition'ın Yaratıcısının Yeni Oyununda Kedi Olacağız

Kedi olsam bütün gün uyurum

Spy Fiction, Deadly Premonition ve D4: Dark Dreams Don't Die gibi değişik ve başarılı oyunların yaratıcısı Hidetaka 'Swery65' Suehiro bir kez daha karşımıza son derece ilginç bir fikirle çıkmaya karar verdi. Az önce saydığım oyunlardan herhangi birinin oynadıysanız Swery65'in hayal gücü hakkında aşağı yukarı fikir sahibisiniz demektir ve bu yeni projenin de öncekilerden aşağı kalır bir tarafı yok.

Yeni oyunun ismi The Good Life ve oyunun yapımı için gereken parayı toplamak için kitle fonlama platformu Fig üzerinden 3 Eylül'de kampanya başlayacak.

Oyun dünyanın en mutlu kasabası olan Rainy Woods'ta geçiyor. The Good Life'ta biz New York'tan gelmiş ve kendisini bu İngiliz kasabasında bulmuş bir fotoğrafçı olan Naomi'yi canlandırıyoruz. Bu kasabanın şöyle ilginç bir özelliği var, kasabada yaşayanlar geceleri birer kediye dönüşüyorlar.

Naomi her ne kadar kasabanın yerlisi olmasa da o da geceleri kediye dönüşebiliyor ve görevimiz de ipuçları toplayarak insanların neden kediye dönüştüklerini ve kedi halindeyken yaptıkları şeyleri neden hatırlayamadıklarını ortaya çıkarmak. Zaten kasabadaki bazı gizli yollara, çatılara, tavan aralarına yalnızca kediler erişebiliyor. Eğer kediye dönüşmüş haldeyken masanın üzerindeki bardağa pıt pıt pati vurarak aşağı atabileceksek ben varım. Sonuçta kedilerin en büyük eğlencesi bu.

Suehiro 2016 yılında kurucularından olduğu Access Studio'dan ayrılarak White Owls ismindeki kendi stüdyosunu kurmuştu. Stüdyo oyunu PC ve PS4 için yayınlamayı planlıyor ve kendilerine bunun için de 1.5 milyon dolarlık bir kitle fonu hedefi koymuşlar. Bu oldukça yüksek bir meblağ, dolayısıyla oyunda şimdilik kafamızda canlanandan çok daha öte bir şeyler olduğunu tahmin edebiliyoruz. Zaten Suehiro da oyunun Deadly Premonition'ın ruhuna sahip olacağını ama tamamen farklı bir oynanış şekli sunacağını söylüyor. "The Good Life günlük yaşamı temel alan gizem dolu bir oyun" diyor kendisi, "eminim ki dünyanın en mutlu kasabası ve dünyanın en tuhaf kasabalıları kalbinizde özel bir yer bulacak ve sizi dünyalarına çekecek."

Fig kampanyası yaklaşık 2 hafta sonra başlayacağına göre oyundan ekran görüntülerini ancak o zaman görebileceğiz demektir. Merakla bekliyoruz.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum