Demon's Souls Artık PC'de 30 FPS Oynanabiliyor

Dark Souls Remastered beklerken iyi gider

RPCS3 PS3 emülatöründe kaydadeğer gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Nekotekina'nın SPU recompiler üzerinde yaptığı geliştirmelerin ardından emülatörün desteklediği bazı oyunlarda ciddi performans artışı sağlandı ki Demon's Souls da bunlardan biri.

PS3'e özel olarak yayınlanmış olan Demon's Souls'u PC'de oynayabilmek gerçekten büyük keyif, her ne kadar daha önce de oyun oynanabilir durumda olsa da şu anki versiyonda hem çözünürlüğü arttırıp hem de yüksek FPS ortalaması yakalamak mümkün. Geçen sene Temmuz ayında "bir iki versiyon sonra Demon's Souls'un en azından Dark Souls rahatlığında oynanabileceğini varsayabiliriz" demiştim, gerçekten de o noktaya geldiğimizi söyleyebilirim.

Aşağıda izleyeceğiniz videoda Demon's Souls 4K çözünürlükte kaydedilmiş ve oyun çoğu zaman 30 fps olarak oynanabiliyor. Yani aslında bu emülatörün ortaya koyduğu sonuç gerçek bir PS3'ten bile daha iyi diyebiliriz.

RCPS3'ün yeni versiyonu yalnızca Demon's Souls'u coşturmakla kalmadı, The Last of Us'ın da oynanabilir olması konusunda çok önemli gelişmeler sağlandı. Önceki versiyonda 2-4 fps arası sonuç veren oyun şu anda yaklaşık 10-15 fps olarak çalışıyor. Elbette bu hızda oyunu keyif alarak oynamak mümkün değil ama yine de aynı Demon's Souls'ta olduğu gibi ileriki versiyonlarda The Last of Us'ın da tamamen oynanabilir duruma gelmesi hiç de imkansız görünmüyor. Aşağıda bu oyunun da karşılaştırma videosunu izleyebilirsiniz.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum