Destiny 2'deki Bir Eldiven 'Nefret Sembolü Benzerliği' Gerekçesiyle Kaldırıldı

Bu olay sayesinde daha çok kişi Kekistan'ı duymuş olacak

Bugünlerde çoğu oyuncu Destiny 2 ile yatıp kalkıyor, hal böyle olunca da en ufak detaylar bile oyuncuların gözünden kaçmıyor. Bunun son kurbanı ise Hunter sınıfına ait bir eldiven oldu. Efsanevi Road Complex AA1 eldiveninin üzerinde "Kekistan" bayrağına benzeyen semboller bulunuyordu ve Bungie de belki de bir oyuncunun şikayetiyle bu durumu fark edip hemen duruma müdahale etti.

Kekistan kelimesi kulağa komik geliyor farkındayım ama aşırı sağcı beyaz hareket üyelerinin Amerika'daki son protestolarda (özellikle de Charlottesville olayları sırasında) Kekistan bayrağı kullandıklarını düşününce Bungie'nin bu müdahalesinin sebebi az çok anlaşılabilir. Yalnız konunun haber yapıldığı çoğu yerde bu detayı görememiş olsam da şunu da eklemem lazım, bu bayrağın çıkış noktasının 4chan olduğunu bilenler için durum biraz komik bir hal alıyor.

"Destiny 2'deki bir eldivenin bir nefret sembolüyle ortak öğeler taşıdığını fark ettik. Bu kasti yapılan bir şey değildi ve kesinlikle bizim değerlerimizi yansıtmıyor" diye açıklama yapan Bungie kaldırılanın eldiven mi, yoksa sembol mü olduğunu net bir şekilde açıklamadı ama şimdilik eldivenin kaldırıldığını varsayıyoruz.

Söz konusu eldivenin yeşil renkli olduğunu ve üst kol kısmında bulunan dört çizginin her iki tarafında da K harfi bulunduğunu görüyorsunuz. Eğer bu Kek olaylarından haberiniz yoksa son derece şık görünen bir eldiven bu, ama aşağıdaki Kekistan bayrağıyla karşılaştırdığınız benzerliğin gerçekten de göz ardı edilemeyecek ölçüde olduğunu görebilirsiniz.

Kekistan bayrağı Nazi bayrağını taklit eden bir bayrak, farklı olsun diye ana renk olarak yeşil seçilmiş ve swastikanın yerini de K harfi almış. Eldivendeki sembol de yalnızca bir tasarım benzerliği olabilir (biraz fazlaca bir benzerlik) ya da bu eldiveni tasarlayan sanatçının kendince bir mesajı olarak da yorumlanabilir. O kısmı belki de hiç öğrenemeyeceğiz, ama Bungie'nin erken müdahalesi ileride suçlamalarla karşılaşmaması açısından yerinde bir hamle oldu.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum