Destiny 2 Hilecisi, Oyuna Zarar Vermediğine İnanıyor

Ağzınızdan çıkanı kulağınız duyuyor mu?

Bungie'nin başı bir türlü dertlerden kurtulmuyor. Daha önce stüdyoyu kundaklamak istediğini söyleyen bir oyuncu ile davalık olan geliştirici, şimdi de AimJunkies isimli hile üreticisinin karşı davası ile şaşkına uğradı. Geçtiğimiz aylarda karşı karşıya gelen taraflar, AimJunkies'in resmi açıklamasına göre bir kez daha davalık olacak.

Bungie, AimJunkies isimli gruba sadece hile değil aynı zamanda telif davası açmıştı. Çünkü stüdyonun ifadelerine göre mod ekibinin, oyuncuların duvarın arkasını görmesini sağlayan hilesi ancak Destiny 2'nin kaynak kodu ile yapılabilirdi. Bungie, AimJunkies'in tersine mühendislik ile telif kurallarını çiğnediğini öne sürmüştü.

Dava detayları tam olarak netleşmiş olmasa da TorrentFreak'in haberine göre AimJunkies de Bungie'ye karşı dava açmaya hazırlanıyor. Mod ekibi yazılımı satma hakkını korumak istediğini ifade ederek, oldukça ilginç cümleler ile bezenmiş bir açıklama yayınladı. Açıklamayı elimden geldiğince çevirmeye çalıştım:

"Bize göre, tasarımını yaptığımız yazılım Steam ve diğer pek çok markanın da yaptığı overlay tasarımlarından farksız. Bungie aynı zamanda oyunun en yüksek oyuncu sayılarına ve satışlarına sahip olduğu dönemlerini yaşamasına rağmen AimJunkies'in oyuna zarar verdiğini iddia ediyor. Bu konuda ciddi kanıtlar toplayarak iddiaların tutarsızlığını ispatlamak istiyoruz."

Görünüşe göre bu savaş bir süre daha devam edecek...

YORUMLAR
Parolamı Unuttum