Detroit: Become Human’dan Etkileyici Bir Video Daha

Çünkü androidler “insan” değildir

Quantic Dreams’in oyunlarına bayılıyorum. İlk olarak merhum David Bowie’nin de dâhil olduğu Omikron: Nomad Soul ile tanışmıştık bu firmayla ve ilk oyunları olmasına rağmen o zaman bile farklarını ortaya koyuyorlardı. Stüdyo asıl çıkışını ise Fahrenheit (Indigo Prohecy) ile yapmıştı. O zamana dek hep şikâyetçi olduğumuz QTE’leri bu kadar başarılı kullananı görmemiştik. Sinematik anlatımı ve müzikleri de cabasıydı.

Stüdyo ondan sonra PC’ye hiç oyun çıkartmadı ne yazık ki ve hayranı olduğum bu adamların çalışmalarına hep uzaktan bakmak zorunda kaldım. Üstelik hepsi de birbirinden harikaydı. Anlaşılan bunlara bir yenisi daha eklenecek şimdi; çünkü Detroit: Become Human muhteşem görünüyor.

Yeni videoda oyunun üç ana karakterinden Kara’nın hikâyesini görüyoruz. Annesini kaybetmiş küçük bir kız ile babasının yanına hizmetçi olarak gelen androdimiz ev işlerini yapmakla yükümlüdür. Ama aileyle vakit geçirdikçe babanın aslında hiç de normal biri olmadığını, hatta kızına şiddet uyguladığını fark etmeye başlar. Ve bir gece ipler kopar. Baba, kızını kemerle öldüresiye döver ve minik yavru ölür… mü acaba? İşte o noktada seçimlerimizin oyunun gidişatını değiştirme mekaniği giriyor devreye.

Videoda oynanışa ve seçim yapma mekaniğine dair birkaç parça görüyoruz. Her ne kadar etkileyici görünse de muhtemelen 5 farklı seçenekten dördü kötü biteceği için yine aralarından en iyisini bulmaya çalışacağız. Yine de bu tür hikâye bazlı, sinematik macera oyunlarını sevenler için biçilmiş kaftan olacak elbette. Özellikle de Asimov’un robot hikâyelerinden esintiler taşıyan senaryosu – insanlara karşı gel/gelmei kilemi, androidlerin insanlardan daha anlayışlı olması vb  – bağayı ilgi çekici olacak gibi gözüküyor

Oyunda Kara’nın dışında robot-insan eşitliği için savaşan Markus ve insanlar için çalışıp asi türdeşlerini yakalayan Connor adında iki androidi daha yöneteceğiz.

Detroit: Become Human, 2018 yılı içerisinde sadece PS4 için çıkacak.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum