Dev Fallout: New Vegas Modu The Frontier Bir Süreliğine Servis Dışı

Uygunsuz bir durum söz konusu

Uzun yıllardır geliştirilmekte olan ve mod ekibinin “resmi olmayan ek paket” olarak tanımladıkları The Frontier, geçtiğimiz haftalarda çıkışını gerçekleştirmişti. 27 GB depolama alanı gerektirmesiyle bugüne kadarki en büyük Fallout: New Vegas modu olan The Frontier, çıkışından beri büyük ilgi görmeye devam ediyordu.

Ancak geliştirici ekip modu Nexus Mods'da 'gizledi' ve kendi web sayfasından da kaldırdı, yani şu an kimse bu moda ulaşamıyor. Sebebini ise yine Nexus Mods'daki mesajdan öğreniyoruz:

"Son birkaç saat içinde bizi derinden ilgilendiren bazı haberler ortaya çıktı. Geliştiricilerimizde ZuTheSkunk'ın kendi kişisel sanatçı hesaplarında animasyonlu pedofil içerik paylaştığından haberdar edildik. Söz konusu görüntüler tüm ekibimiz için inanılmaz derecede rahatsız ediciydi ve bunları en güçlü duygularımızla kınıyoruz.

ZuTheSkunk geliştirme ekibimizden çıkarıldı ve Discord'umuzdan banlandı. Mevcut durum hakkında geliştirici ekibimizin üyeleriyle görüşecek, konuyla ilgili düşüncelerini öğrenecek ve bundan sonra ne yapacağımıza karar vereceğiz. Bu sorunu çözene kadar mod üzerinde çalışmayı tamamen durdurmuş durumdayız. Daha da fazla önlem alacak ve detayları paylaşacağız.

Modun içinde ve dışında paylaşılan görüşler, düşünceler ve fikirler tamamen bunları yazan kişilere aittir ve mod organizasyonunu, camiayı veya diğer grup veya kişileri bağlamamaktadır."

ZuTheSkunk'ın DeviantArt hesabı hala aktif, resimler görünmüyor ama bunlar çoğunlukla My Little Pony fan çizimleri. Yani yukarıdaki beyana uygun bir görsel söz konusu değil. Ancak ZuTheSkunk'ın Fur Affinity isimli web sayfasında şu an sildiği başka bir hesabı varmış ve burada da daha cinsel ağırlıklı görseller paylaşıyormuş. Bahsi geçen görseller de bu sitedeki hesabında yer alıyormuş. ZuTheSkunk hesabını geçici olarak kapattığı için iddialar gerçek mi, abartı mı, FA dışında görsel paylaştığı başka bir yer mi var, onu bilmek şu an için mümkün değil. Ama hesaplarını kapatmasaydı ve "bakın, öyle bir şey yok" deseydi kafalarda soru işareti kalmamış olurdu.

Bu durumda The Frontier'de emeği geçen diğer kişiler adına üzüldüm, eminim bu tür bir şeyle anılmak istemezlerdi. Umarım en yakın zamanda The Frontier'ı da tekrar paylaşıma açarlar.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum