Devolver Digital, System Era Softworks'ü satın aldı

Astroneer'in geliştiricisi, Devolver çatısı altına giriyor

Devolver Digital, oyun dünyasının en renkli firmalarından birisi dersek herhalde yanlış olmaz. Bir yandan ilginç ve eğlenceli sunumları bir yandan dağıtımcılığını üstlendikleri dikkat çekici yapımlarla oyun severlerin gönlünü kazandıklarını söylemek mümkün.

Yapılan duyuruyla bu çatı altına bir firmanın daha dahil olacağını öğrenmiş olduk. Devolver, Astroneer'in geliştiricisi System Era Softworks'ü satın alıyor.

Devolver'a yakışan tarzda esprili bir duyuru olmuş yine. Bundan 8 yıl kadar önce neredeyse Astroneer'ı yayınlamak gibi "korkunç bir hata" yapacaktık demiş Devolver Digital :) Fakat System Era Softworks ve Devolver Digital olarak ayrı yollardan gitmiş olsalar da karşılıklı olarak hayranlıklarının devam ettiğini de belirtmeyi ihmal etmiyorlar.

Açıklamanın devamında işler daha da renkli bir hal almış:

"Bu uzun hayranlık ve arkadaşlık sürecinin ardından System Era Softworks ve Devolver Digital birbirlerine olan ölümsüz aşklarını en iyi bildikleri şekilde açıklıyorlar: Işıkları söndürüp, sıcaklığı artırıp stratejik iş ortaklığı kurarak"

Açıklamayı okurken ister istemez insanın yüzünüze bir tebessüm geliyor, finali nasıl bitecek diye merak ediyorsunuz :)

System Era ekibi, ilişkilerinin neredeyse şirketin kuruluşuna kadar gittiğini,  Devolver'ın özellikle indie oyunlar için ne kadar önemli bir dağıtımcı olduğunu ve geliştiriciler için yaratıcı fikirlere ve uygulamalara ne kadar kapı araladığını, bu ve benzeri detaylardan hareketle kendileri için en uygun adayın Devolver olduğunu düşündüklerini söylüyorlar. Dilerseniz açıklamanın tamamına şuradan göz atabilirsiniz.

Sonuç olarak Devolver Digital, System Era Neteorks'ü kanatları altına aldı. Önümüzdeki dönemde bu hamlenin nasıl meyveler vereceğini hep birlikte göreceğiz.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum