Diablo 4, Bazı Blizzard Çalışanlarına Gösterilmiş

Oyun için 2020 senesinin ismi geçiyor

Blizzard'ın Diablo 4 üzerinde çalışmakta olduğu artık bir sır değil. Hatta stüdyonun üzerinde çalıştığı birden fazla sayıda Diablo projesinin olduğunu da biliyoruz ama herkesin en çok merak ettiği şeyler serinin yeni oyunun nasıl bir şey olacağı, ne zaman duyurulacağı ve ne zaman çıkacağı.

Blizzard kısa süre önce bir Diablo oyunu için iki yeni iş ilanı daha verdi, bir karakter çizeri ve bir konsept çizeri arıyor stüdyo. Bu iş ilanlarının da doğrudan Diablo 4'le ilgili olduğu düşünülüyor ve aranan özellikler arasında Diablo evrenine hakim olmak en planda. Ancak sürekli böyle iş ilanları görünce insan oyunun henüz çok erken aşamada olduğunu düşünüyor haliyle, ancak gelen son bilgilere göre durum bundan daha farklı.

Fransız Le Monde gazetesinin haberine göre Blizzard'ın Paris'teki çalışanlarına Diablo 4 sunumu yapılmış. Haberde "Blizzard Entertainment ekiplerine merakla beklenen Diablo 4 gösterildi, yeni Overwatch oyunu da yolda. Ancak ikisi de 2020'den önce gelmeyecek" cümlesi kullanılmış.


Buradan da Diablo 4'ün en azından gösterilecek seviyede hazır olduğu anlamı çıkıyor. Elbette henüz alfa seviyesinde bile olmayabilir veya sadece küçük bir kısım gösterilmiştir ama yine de bunlar oyunun ilerleyişi hakkında fikir sahibi olmamız açısından güzel haberler.

Geçtiğimiz günlerde 4chan'da Blizzard oyunlarıyla ilgili bir sızıntı olmuştu, daha doğrusu sızıntı iddiası diyelim. Güya Blizzard'da işten çıkarılan bir çalışan tüm mevcut ve geliştirilen oyunlar hakkında detaylı bilgiler vermişti. Bunlara tabii ki şüpheyle yaklaşmakta fayda var, geniş bir hayalgücüne sahip herkesin yazabileceği tarzda şeyler sonuçta. Ama olur da özellikle ilk iddia doğru çıkarsa, gerisinin de doğru olabileceğini anlarız :)

  • Diablo 4, Overwatch motorunu kullanacak ve birinci şahıs perspektifinden oynanacak diyor iddia sahibi. Yani Blizzard looter shooter olayına girmek ve ilk 'fantastik looter shooter' ile karşımıza çıkmak istiyormuş.
  • Başlangıçta 3 sınıf olacakmış, 5 sınıf daha gelecek paralı güncellemelerle eklenecekmiş.
  • Oyunda şeytanlarla birlik olacakmışız (bu kısım iyice saçma geldi bana), çünkü aradan geçen bin yılın ardından melekler iyice otoriter hale gelmişler. "İçinizdeki şeytanı çıkarın" gibi bir slogan varmış, bu aynı MOBA oyunlarındaki Ulti gibi her sınıfın farklı bir şeytani gücü olacağını gösteriyormuş.
  • Oyunun son bossu Diabael Primus ismindeki bir melekmiş.
  • 2021 yılında PS5 ve Scarlett başta olmak üzere yeni konsollar ve PC için gelmesi planlanıyormuş.

Bunlara ne kadar inanırsınız, bilmem. Bana Diablo 4 için hiç mantıklı gelmedi ama bu yazılanların geçerli olduğu 'bir başka Diablo projesi' olabilir ufukta. Diablo ana serisini alıştığımız tarzın ve türün dışına çıkaracaklarını hiç mi hiç düşünmüyorum.

YORUMLAR
fdnfdnfdnn
6 Temmuz 2019 05:23

yaptıklarıyla path of exileye kaptırıcaklar net.

creepylord
26 Haziran 2019 07:57

[Bu yorum kullanıcı tarafından silinmiştir]

creepylord
26 Haziran 2019 07:57

Şeytanlarla birlik olmak değilde campaign sonunda karakterimizin de cozutabileceğini düşündüren bi surat ifadesi ile bitiriyorlardı. Şeytani güç muhabbetlerine bağlayabilirler. Ama FPS'ymiş looter shootermış. Valla diablo 3 mobil fiyaskosundan sonra daha çok ele dile düşürürler kendilerini :D

yigitguler33
26 Haziran 2019 03:07

Fotoğraftaki Diablo'nun surat şekli konunun özeti olmuş. Diablo'nun istese de aşamayacağı üstüne yapışmış bir tarzı var. Bu iddialar doğruysa, yeni bir "sacred 3" faciası yolda demektir.

Norrec_
25 Haziran 2019 21:16

banada çok saçma geldi bu söylentiler doğru değildir bence.. 3 sınıf olcak 5 tanesini satacak filan.

zikinu
25 Haziran 2019 18:37

Bu ne lan? Bu nasıl saçmasapan bir listedir? Burada anlatılanlardan 2 si doğru çıksa diablonun mezarını kazmaya başlarız.Bir de o Diablo çizimi nedir ya hslskdk

AvastYeScurvyDog
25 Haziran 2019 15:22

Simdi on yargili olmayayim diyorum ama su yazilanlar eger dogru ise ve Diablo 4 icin ise, bence sacma sapan bir oyun gelecek gibi duruyor karsimiza. Sirf Diablo ismi ile satmaya calisilacakmis gibi geldi bana. Ama eger yeni bir seri ise bekleyip gormek lazim. Diablo icin yan proje olarak dusunuyor ise gene sadece isimden satmaya calisiliyor gibi.

Parolamı Unuttum