Diablo 4'te ''Immortal Tipi'' Mikro Ödemeler Olmayacak

İçimiz rahatladı

Diablo Immortal, tanıtımından beri tepesindeki kara bulutları üzerinden atabilmiş değil. Oyun çıkış yaptığında mekanikleri herkes tarafından övülmüş olsa da, içerisinde bulunan mikro ödeme sistemi pek çok oyuncunun canını sıktı. Hatta hatırlarsanız yaptığımız şu haberde, tamamen güçlenebilmek için yaklaşık 100.000 dolar ödeme yapmanız gerektiğini paylaşmıştık sizlerle.

Elbette Immortal ile birlikte Diablo 4 özelinde de kafalarda soru işaretleri oluşmaya başladı. Blizzard'ın içerik üreticilerine yaptığı açıklamalar ile bu karmaşa adeta kaosa dönüşmüştü. İddialara göre Diablo 4 içerisinde de Immortal benzeri bir mikro ödeme sisemi bulunacaktı. Fakat dün yayınlanan fragman ve detaylar ile birlikte bu kafa karışıklığı giderildi.

Kafalardaki soru işaretlerini gideren isim, Diablo ailesinin topluluk yöneticisi Adam Fletcher oldu. Fragmanların ardından oyuncuların sorularına şahsi Twitter hesabı üzerinden yanıt veren Fletcher, bir tweet'inde Diablo 4'ün spesifik olarak PC/konsol topluluğu için tasarlandığını belirtti. Fletcher'ın açıklamasına göre oyuncular sadece kozmetik eşyalar ve ek paketler için para harcayabilecek.

Hatırlarsanız Diablo 3'ün ilk günlerinde de gerçek para harcamanıza izin veren Auction House sistemi bulunuyordu. Blizzard işin tehlikeli noktalara gittiğini fark ettiğinde bu sistemi oyundan çıkarttı. Diablo 4'ün de benzer bir sisteme sahip olup olmayacağını bilmiyoruz. Fakat Fletcher'ın iddialarına göre Diablo 4'te şimdilik bir P2W sistemi görümüyor.

Diablo 4, 2023 yılında çıkış yapacak.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum