Diablo Immortal'da Eşyalarınızı Tamamen Güçlendirmek 100.000 Dolar Tutuyor!

O paraya ev alır, içini tamamen geliştiririm

Hiçbirimiz hayatımıza hızlıca giren mikro ödeme sistemine yabancı değiliz. Özellikle mobil oyunlarda baş ağrıtacak seviyeye gelen bu sistem, son yıllarda tabiri caizse boğazımızdan içeriye sokulmaya başlandı. Blizzard'ın uzun süredir üzerinde çalıştığı ve geçtiğimiz günlerde resmen çıkarttığı Diablo Immortal'da, baş ağrıtacak cinsten bir keşif yapıldı.

Bildiğiniz üzere Diablo Immortal içerisinde de mikro ödemeler bulunuyor. Her ne kadar oyun ücretsiz (F2P) olsa da eşyalarını geliştirmek isteyen oyuncular, bunu para ödeyerek yapmak zorunda. YouTube'dan Bellular Games ekibi, oyuncuların tüm eşyalarını geliştirebilmek için tam 100.000 dolar harcaması gerektiğini keşfetti.

Oyunun pay-to-win hale gelmesinin sebebi ise "Legendary Gem" adı verilen eşyalar. Diablo 3'ten tanıdığımız bu eşyaların seviyeleri, Immortal içerisinde yıldızlar ile belirleniyor. Bu eşyaya ulaşabilmek için ise "crest" isimli özel ekipmanlardan düşürmeniz gerek. Araştırmalara göre F2P oyuncular ayda 2 ya da 3 adet legendary crest düşürebiliyor. Bu sayede 3 kez gem düşürebileceğiniz rift'lere (zindan) girebiliyorlar.

Bahsi geçen eşyalara daha çabuk ulaşabilmek için ise 45 legendary crest'in olduğu 100 dolarlık pakedi satın alabiliyorsunuz. Fakat unutmayın, bu rift'lerden düşecek legendary gem'lerin seviyesi tamamen rastgele olarak belirleniyor. Yani 45 rift'in 45'inde de 5 yıldızlı bir gem düşürememe ihtimaliniz mevcut. 

Toplam hesaplamalara göre karakterinizin eşyalarını son seviyeye getirebilmek için tam 1.000 adet gem'e ihtiyacınız oluyor. Bu da yaklaşık 20.000 crest satın almanız gerektiği anlamına geliyor. Bu crest'lerin toplam maliyeti ise 50.000 dolar ediyor. Tabii işlem burada bitmiyor...

Eğer gem'lerinizi bir üst seviyeye çıkartmak isterseniz -ki bu sayede hem kozmetik değişimler oluyor hem de gem'lerin yeni özellikleri açılıyor-, bunun için de bir 50.000 dolar daha harcamanız gerekiyor. Eğer para harcamak istemezseniz gerekli eşyaları toplayabilmek tam 10 yıl kadar sürebiliyor...

 

YORUMLAR
yrgn
6 Haziran 2022 19:06

2018'de duyuruyla ön kayıt attığım oyunu 2022'nin ortasında oynuyorum. Tam olarak beklediğim gibi çıktı, açıkcası ana hikayeyi bitirip silmeyi düşünüyorum. Mobile'de 15-20 saat Free bir eğlence sunuyor. f2p olarak PvP yapma niyeti olanlarda her p2w oyunda olduğu gibi ''Zengin Eğlencesi'' olur.  

Parolamı Unuttum