Diablo 4'ün Açık Dünyası Elinizden Tutmayacak!

Hikaye ile ilgili soruların cevapları geldi

2023'ün en çok beklenen oyunları listesinde Diablo 4'ün başı çektiğini söylemek yanlış olmaz. Oyunun gelişim süreci boyunca sürekli güncellemeler yayınlayan Blizzard ekibi, oyunun çıkış tarihine kadar akıllara takılan sorulara cevaplar vermeye devam edecek. Bu soruların başında gelen hikaye konusunu ise Diablo 4'ün yönetmeni Joe Shely detaylandırdı.

IGN'e konuşan Joe Shely ve Rog Fergusson ikilisi, Diablo 4'ün kendisinden önce gelen oyunların aksine farklı bir hikaye anlatımına sahip olacağını ifade etti. Tamamen açık dünyaya odaklanacak oyun, bu yönden de seleflerinden ayrışacak. Zaten ekibin de en çok zorlandığı şey, hikayenin açık dünyaya odaklanması olmuş.

Hikayenin bir başı, bir gelişme bölümü ve bir sonu olduğunun altını çiziyor ikili. Fakat bu açık dünya içerisinde kaybolmak ya da hikayeyi tamamlamak sizin elinizde olacak. Oyunda bol bol yan görevin bulunacağının da sinyallerini veren geliştiriciler, yapılabilecek çok fazla şey olacağını ifade ediyor.

Günümüzde açık dünya oyunlarının sunduğu serbestliğin de oyuna taşınacağını söylemiş Fergusson. Hatta bu konuda, Breath of the Wild'ı örnek aldıklarını da IGN ekibiyle paylaşmış.

Eğer her şey yolunda giderse, Diablo 4'ü 2023 yılının ikinci çeyreğinde karşımızda görebileceğiz. Öte yandan oyunun erken erişim sürecinin Şubat ayında başlaması da gündemde. Oyunun ilk detaylarını yeni yıl ile birlikte alabileceğimizden ise eminiz.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum