DICE Oculus Rift’i Kurcalayacak

Battlefield 4 için olmasa bile gelecek oyunlarda kullanılabilir.

Battlefield serisinin yapımcısı DICE iş ilanları listesine Frostbite grafik motoruna Oculus Rift VR seti desteği verecek araştırmalar için staj kontenjanı ekledi.

Açılan boşluk tam zamanlı iş ilanı için olmak yerine, üniversite son sınıfta uzmanlık tezini tamamlamak isteyen öğrencilere açıldı.

“Uzmanlık tezi; yeni nesil VR (Virtual Reality: Sanal Gerçeklik) üzerine odaklanacak ve bunların en iyi şekilde video oyunlarına aktarımı araştırması üzerine olacak,” yazıldı. Bu ok yakın zamanda Oculus’u DICE oyunlarında göreceğimiz anlamına gelmiyor ama kesinlikle iyi bir gelişme olduğu gerçek.

Oculus Rift VR Nedir?

Bilmeyenler için kısaca tanıtmam gerekirse. Oculus Rift oyunlarda size sanal gerçeklik sunan bir kafalık (ya da gözlük denilebilir çünkü daha çok gözü kapatıyor). Cihaz Palmer Luckey adında bir mühendis tarafından geliştirilmeye başlandı. Projeyi tesadüfen John Carmack (Doom) gördü ve cihazın potansiyeli olduğunu düşündüğü için desteklemeye başladı. Oculus gelecek vaat etmeye devam ettikçe destekleyenler listesine Gabe Newell (Valve), Cliff Bleszinski (Unreal& Gears of War), Tim Sweeney (Unreal Engine& Unreal), Chris Roberts (Wing Commander) gibi ünlü oyun yapımcıları da katıldı.

2012 yılında maddi desteği arttırmak isteyen Palmer Kickstarter’da proje başlattı ve birkaç saat içinde $250 bin toplandı. 2 günden kısa bir sürede $1 milyon barajı geçilmişken, kampanya bittiğinde destek $2,5 milyona varmıştı.

Oculus Rift desteği olacak ve olması beklenen bazı oyunlar şöyle; Strike Suit Zero, Minecraft, Doom 3: BFG Edition, Doom 4, Hawken, Star Citizen, Mirror’s Edge, Project CARSTeam Fortress 2’de ise hali hazırda Oculus Rift desteği bulunmakta.

Cihazın çıkış tarihi şu anda belli değil ama 2014 sözleri dolanıyor. Kickstarter’a $300 dolar üzeri bağış yapanlara güzellik yapacağını belirten firmanın açıklamasından sonra da fiyatın üç aşağı beş yukarı bu düzeyde olmasını umuyorum. 

YORUMLAR
Parolamı Unuttum