DICE, Yeni Battlefield Oyununun 2021'de Çıkacağını Teyit Etti

Yeni nesle destek

DICE, yeni Battlefield oyununun bu yıl değil, 2021 yılı içerisinde çıkacağını teyit etti. IGN'ye açıklama yapan stüdyo zaten Star Wars: Battlefront II ve Battlefield V için desteklerin azalma dönemine girdiğini belirtmişti, bunun da sebebi Battlefield'ın geleceğine odaklanmak içinmiş.

Yeni Battlefield oyununu geçen senenin sonlarında öğrenmiştik ve Electronic Arts da bu oyunun 2022 mali yılı içerisinde (2021 Nisan ile 2022 Mart arası) çıkacağını söylemişti, şimdiyse elimizde daha dar bir çıkış tarihi penceresi mevcut.

Oyunun 2020 yılı yerine 2021 yılında çıkacak olmasının sebebiyse tamamen yeni nesil konsollarla alakalı. EA, oyunun daha çok sayıda cihaza kurulmasını ve daha çok satmasını istiyor. Eğer 2020 yılının sonlarında, henüz yeni nesil konsollar piyasaya çıktıktan kısa bir süre sonra yayınlanırsa satılan konsol sayısının da nispeten düşük olacak olmasından dolayı oyunun gerçek potansiyelinin yakalanamayacağı düşünülüyor. Zaten bu oyun için "yeni nesil platformların imkan sağladığı yenilikleri hedefleyeceği" söylenmişti.

Dolayısıyla EA'in bu yeni oyunu PC, PS4 ve Xbox One kadar PS5 ve Xbox Series X'i de göz önünde bulundurarak planladığını söylemek mümkün.

 

YORUMLAR
Parolamı Unuttum