Discord, Microsoft'la Olan Görüşmeleri Durdurmuş

Discord şimdilik satılmayacak

Geçen ay Microsoft'un Discord'u satın almakla ilgilendiğini, iki firma arasında görüşmelerin başladığını ve Microsoft'un 10 milyar doları gözden çıkardığını öğrenmiştik. Wall Street Journal'ın haberine göre Discord şu anda görüşmeleri durdurmuş durumda ve firmayı satmak yerine halka açılma opsiyonunu değerlendirmeye başlamışlar.

Discord masadan tamamen kalkmış değil, yani ileriki haftalarda ikili arasındaki görüşmeler kaldığı yerden devam edebilir. Discord satın alımının Microsoft açısından dev bir stratejik hamle olacağı açık ve tekliflerinin yüksekliğini de düşünürsek bunu gerçekten istiyorlar gibi görünüyor. Yani önümüzdeki dönemde bu fiyat teklifinin arttığını da görebiliriz.

Discord'un değeri geçen sene ikiye katlanarak 3.5 milyar dolardan 7 milyar dolara yükselmişti, ama bu sene Mart ayında Discord'un yine WSJ'ye yaptığı açıklamada bu ciddi büyümeye rağmen Discord'un pek de kar etmediğini öğrenmiştik. Ancak Microsoft gibi bir dev tabii ki bunu önemsemez, Discord ile birlikte gelecek olan milyonlarca kullanıcı Microsoft'un iştahını kabartıyor olmalı.

WSJ'nin iddialarına henüz Discord veya Microsoft tarafından bir açıklama gelmedi.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum