Disney+, 14 Haziran'da Türkiye'de!

Üyelik ücreti de belli oldu

Yayın servisi savaşlarına devasa kütüphanesiyle şahane bir giriş yapan Disney+ çok yakında ülkemizde de resmen faal olacak. Ülkemizde yayın yapan Disney Channel'ın kapanışının ardından Disney+'nın gelişinin yakın olacağını biliyorduk. Disney+ Türkiye'nin resmi Twitter hesabından yapılan açıklamayla birlikte hem yayınların başlangıç tarihini hem de ücreti öğrenmiş olduk. Disney+, 14 Haziran günü Türkiye'de yayın hayatına başlıyor, aylık ücret için ise 34,99 TL belirlenmiş. 

An itibariyle Avrupa ülkeleri, Amerika ve Britanya'da farklı fiyat politikaları belirleyen Disney, bizim için yerel bir fiyatlandırma yapmış. Disney+'nın Amerika fiyatı aylık 7,99 dolar. Avrupa'nın çoğu ülkesi için bu fiyat 8,99 euro iken İngiltere'de 7,99 sterlin. Düz bir kur hesabı yapınca bizim fiyat aşağı yukarı iki buçuk euro gibi bir ücrete tekabül ediyor. Ülkemizde yayın yapan Netflix'in aylık ücretleri 26,99 TL ile 54,99 TL arasında değişiyor. Tabii bu konuda 8 lirayla gönlümüzü çalan Amazon Prime'ın yanına yaklaşmak pek mümkün değil.

Sadece Star Wars ve Marvel içerikleri bile bu 34,99 TL'lik fiyatı içerik olarak karşılamaya yeter gibi gözüküyor. 25 Mayıs günü yayın hayatına başlayacak Obi-Wan Kenobi dizisinin dördüncü bölümü 15 Haziran'da yayınlanacak ve buradan itibaren resmen Disney+'yı izleyebileceğiz. Dünyayı kasıp kavuran bu yayın servisi savaşlarının yerel fiyatlarla ülkemize sıçraması da epey sevindirici bir gelişme. Bakalım Paramount+ gibi diğer yayın servisleri de ilerleyen dönemlerde Türkiye'de aktif olmayı düşünecekler mi? 

YORUMLAR
alp9
29 Mart 2022 13:13

Harika haber sonunda geldi. keşke daha önce gelseydi ama buna da şükür :) 

Parolamı Unuttum