Disney, Daha Şimdiden Gişede Kendi Rekorunu Kırdı

Bu rekor bir daha kırılır mı?

Disney, şu an için Hollywood'un odak noktası konumunda. Disney markası altında vizyona giren filmlerin gişede yakaladığı büyük başarılar, firmayı her türlü alanda rekordan rekora taşıyor. Hatta bunları yaparken filmlerin "iyi" olması bile büyük bir önem taşımıyor. Zira büyük eleştiriler alan Aladdin filmi bile 1 milyar dolar barajını aşmayı başardı. 

Henüz daha 2019 yılının ortalarındayken Disney kendisine ait bir yıl içerisinde en fazla gişe geliri elde eden marka rekorunu kırmayı başardı. Disney'in Temmuz ayı itibariyle 2019 yılı rekoru 7.67 milyar dolar. Bir önceki rekor da yine Disney'e aitti ve bu rekor 7.61 milyar dolardı. Henüz yılın bitmediğini ve Disney markası altında bu yıl içerisinde başka büyük filmlerin de vizyona gireceğini hatırlatmakta fayda var.


Disney'in 2019 takvimi içerisinde henüz izlemediğimiz Frozen 2, Maleficent'in devam filmi ve Star Wars: The Rise of Skywalker filmi gibi yapımlar yer alıyor. Muhtemelen bu rekor yıl sonuna geldiğimizde çok daha büyüyecektir. Firmanın bu yıl en çok gişe geliri elde eden yapımı ise 2.79 milyar dolar ile Avengers: Endgame oldu. Onu bir başka MCU filmi Captain Marvel, 1.1 milyar dolar ile takip etti, üçüncü sırada yer alan Aladdin ise 1 milyar doların biraz üstünde bir gişe geliri elde etti.

Halen vizyonda olan The Lion King filmi ise an itibariyle 970 milyon dolar civarında bir gişeye sahip. Yine vizyonda olan Toy Story 4 ise 920 milyon dolar civarında bir gişede. İki filminde vizyondan kalktığı zaman 1 milyar dolar barajını geçmesi bekleniyor. Disney Temmuz ayı itibariyle Amerika içi total gişenin yüzde kırkından daha fazlasını tek başına kazanmış durumda. Star Wars: The Rise of Skywalker ile birlikte bu durum yüzde elliyi geçecek gibi gözüküyor.

Tabii Disney adı altında bu yıl vizyona girip başarısızlıkla ayrılan yapımlarda oldu. Örneğin Fox anlaşmasının ardından Disney adı altında vizyona giren X-Men: Dark Phoenix filmi büyük bir hayal kırıklığı yaşattı. Keza Disney'in Dumbo filmi de gişede beklenen başarıya ulaşamadı. Ancak işin özüne baktığımızda Disney tarihe geçecek bir yıl yaşıyor ve henüz yıl sonuna gelmedik bile. 
 

YORUMLAR
DanteXE
30 Temmuz 2019 22:33

Keşke bütün filmler basit çocuk şeyleri olmasa artık. Amazing Spider-Man'i aratır oldular. Bıktım bu tekdüzeliklerden.

wally west
30 Temmuz 2019 01:39

far from home da 1 milyarı geçti

 

Parolamı Unuttum