Dizi İnceleme - Castlevania Nocturne

Video Oyunu Uyarlamalarını Kurtaracak Mesih Geliyor

Castlevania’nın animasyon serisi ilerleyen sezonlarda ana materyalden biraz sapsa da genel olarak oldukça iyi bir iş çıkarmıştı. Sonuçta 30 senelik 8-bit bir oyundan dizi çıkartabilmek için illaki lore’u da genişletmek ya da esnetmek gerekiyor. Benzer bir durum orijinal dizinden 300 yıl sonrasında geçen Nocturne için de gerekli.

Nocturne temel olarak serinin Rondo of Blood oyununu ve karakterlerini alsa da, Harmony of Dissonance ve Symphony of the Night’tan da elementler içeriyor. Hatta benim gibi serinin hayranları da Nocturne’un baş düşmanı, zalimliğin ve vahşetin adeta vücut bulmuş hali olan as Erzsebet Báthory’nin de Bloodlines oyunundan alındığını fark edecektir.

Fransız Devrimi döneminde geçen dizi hayli iyi düşünülmüş bir kurguya sahip. Devrimin sosyal eşitlik ilkesini ve dini dogma karşıtlığını kendilerine tehdit olarak gören vampir ırkı ile kilise oldukça sıra dışı bir ittifak yapıyor. Vampirlerin burada köleci üst sınıf olarak resmedilmesi de oldukça başarılı bir fikir bu arada. Tabi bu ittifak Belmont klanının son üyesi Richter’i ve devrimci ekibini kutsal savaşında tamamen yalnız bırakıyor.

Senaryo girişte de bahsettiğim gibi orijinal Rondo of Blood öyküsünden büyük farklar içerse de Nocturne’nun lore’u genişletmek adına yaptığı tek değişiklik bu değil. Aslında henüz ufak bir çocuk olması gereken Maria Renard da genç bir kadına çevrilmiş ve hiçbir Castlevania öyküsünde yer almayan pek çok ana karakter eklenmiş.

Peki serinin bu tercihleri sırıtıyor mu? Cevabım kesinlikle hayır. Bu özenli kurgunun içinde bölümler adeta akıyor. Aksiyon sahneleri heyecanlı, karakterler iyi yazılmış ve gerek sınıf çatışması gerekse din üzerine oldukça cesur görüşlere sahip. Duvardaki Leon Belmont portresinden tutun da Richter’in coştuğu sahnede çalan Divine Bloodlines parçasına kadar seriyi bilenler için de keyifli pek çok gönderme var. Beni gerçekten rahatsız eden tek şey serinin oldukça zengin bir canavar külliyatı mevcutken ne idüğü belirsiz garip şekilli yaratıklar kullanma konusundaki ısrarı oldu ki aynı şeyi ilk sezonda da yapmışlardı.

Castlevania Nocturne bir video oyunu uyarlamasının nasıl olması gerektiğine dair yüz akı örneklerden biri. Netflix bu animasyon işini gerçekten iyi kotarmaya başladı şaka maka. Lakin sezon finalindeki bomba sürprizden sonra yeni sezonu beklemek biraz zor olacak doğrusu.

Yönetmen: Sam Deats, Adam Deats

Oyuncular: Edward Bluemel, Pixie Davies, Thuso Mbedu, Franka Potente

IMDB Notu: 7,6

Editörün Notu: İncelik ve özenle işlenmiş bir kurguya sahip, taşı sıkıp suyunu çıkartan bir seri Castlevania Nocturne. Darısı diğer klasik video oyunlarının da başına diyelim.

Not: 4 / 5

YORUMLAR
Parolamı Unuttum