DMC5'te Kırmızı Küreler Parayla Alınabilecek Ama Korkacak Bir Durum Yok

Yüreklere su serpmece

Önce haberin hepinizin burun kıvıracağı kısmını verelim: Devil May Cry 5'te mikro ödemeler olacak ve gerçek para karşılığında kırmızı küre (red orb) satın alabileceksiniz. Bu kırmızı küreler bildiğiniz gibi karakteri geliştirmeye yarıyor ve ayrıca öldüğünüz zaman aynı yerde dirilmenizi de sağlıyor.

Devil May Cry 5'in yönetmeni Hideaki Itsuno GameSpot'a verdiği röportajda bu kararı verme sebeplerini "oyunculara Kırmızı Küre satın alma imkanını verdik çünkü bunun bir seçenek olmasını istiyoruz. Eğer zamandan tasarruf etmek ve her şeye bir anda sahip olmak istiyorlarsa, bunu yapabilecekler" diye açıklamıştı.

Şimdi elbette bu açıklama kaşların kalkmasına neden oluyor ancak ortada gerçekten de endişe edecek bir durum olmadığını sonrasında gelen açıklamalardan ve DualShockers'ın yaptığı araştırmadan anlayabiliyoruz. Öncelikle oyunun yapımcılarından Matt Walker, Twitter üzerinden defalarca "bu haber üzerine endişelendiğinizin farkındayız ama emin olabilirsiniz ki oyunu oynadığınızda bunun diğer DMC'lerde olduğu gibi müthiş biçimde dengelenmiş olacağını göreceksiniz" dedi. "O kadar dengeli ki aslında tek bir Kırmızı Küre bile satın almak zorunda hissetmeyeceksiniz" diye de ekliyor Walker.

Gerçekten de DualShockers'ın yaptığı araştırmada da aynı sonuca ulaştığını görüyoruz. Sitenin baş editörü Giuseppe Nelva, Tokyo Game Show'da oyunu oynamış ve "bölümlerde o kadar cömertçe kırmızı küre dağıtılıyor ki oyunu normal biçimde oynadığınızda kesinlikle küre satın almak gibi bir derdiniz olmayacak" demiş. Oynadığı bölümü yalan yanlış oynamış olsa bile yaklaşık 40bin küre kazandığını, Tier1'deki yeteneklerin 8-10, Tier2'deki yeteneklerin 20bin küre karşılığında satın alınabildiğini söylüyor Nelva. Yani oyunda hiçbir zaman "yeterince küre kazanamıyorum, para harcamalıyım" hissine kapılmayacağımız garanti görünüyor ki ben de buna inanıyorum. Bu tür şeyler oyuncuları nasıl DMC4:SE'de etkilemediyse, yine etkilemeyecek gibi görünüyor.

Devil May Cry 5, 8 Mart 2019'da PC, PS4 ve Xbox One için çıkacak.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum