Donanım İnceleme - Acer Nitro 5 AN515-44

Hesaplı ve anlamlı bir dizüstü bilgisayar

Bu ay incelediğimiz diğer Acer modeli Predator Triton 500 aklımızı başımızdan aldıysa da hayatın gerçekleri bir dizüstü bilgisayara 20.000 TL vermeyi çok çok zorluyor. Haliyle çoğumuz Triton 500’e bakıp bakıp, sonra Nitro 5 serisine dönüyoruz. Ama bu daha hesaplı seri de son iki nesilde hayli geliştiği için o kadar da eksik kalmıyorsunuz. Üstelik cihaz eskisine göre daha fazla konfigürasyon seçeneğine sahip, mesela Core i7-10750H işlemci ve RTX 2060 GPU gibi daha yüksek konfigürasyonları da bulabiliyorsunuz.

Benim incelediğim model Ryzen 7 4800H işlemci ve GTX 1650Ti GPU, 16GB bellek ve 512GB SSD’ye sahip AN515-44 modeliydi. Oldukça dengeli ve giriş seviyesi için iyi bir konfigürasyon, üstelik bu modeli 9.000TL civarına bulabiliyorsunuz. Bu fiyat dilimindeki oyuncu bilgisayarları içinde en güzel tasarıma sahip seri de bence Nitro 5. Özellikle arka taraftaki kırmızı aksanlı hava çıkışları, Nitro 5’i fiyatından daha zengin gösteriyor.

Sistemin oyun oynamadığınız zamanlarda çok duymadığınız düzgün bir soğutması var. Zaten bileşenler üst seviye olmayınca ısı veya güçten darboğaz sıkıntısı olmuyor. Düzgün bir ekran, numerik dâhil düzgün bir Türkçe klavye, genişçe bir touchpad ve adam gibi bir monitör. Nitro 5 ergonomi ve kullanım anlamında ihtiyaçları karşılıyor ama orada da duruyor. Yani bu özelliklerinin hiçbiri Predator serisindeki gibi özel hissettirmiyor, her biri tek tek biraz daha zayıf. Ama Nitro 5’i güzel yapan da bu, ucuz olmaya çalışırken kendi dengesini kaybetmiyor, temel özelliklerden taviz vermiyor.

Kısacası paranız daha üst modellere yetmiyorsa, güvenilir, şık ve anlamlı bir tercih Nitro 5. Beni endişelendiren tek yanı GTX 1650 Ti’dan ne kadar ömür çıkarabileceğiniz. On bin liranın üzerine çıksak da bunun 1660Ti’lısını alsak sanki daha iyi bir yatırım olacak.

 

YORUMLAR
Parolamı Unuttum