Donanım İnceleme - Razer Kraken Ultimate İnceleme

Ultimate ismini hak ediyor mu?

Sonda söyleyeceğimi baştan söyleyeyim, Razer Kraken Ultimate herhangi ciddi bir kusuru olmayan, her açıdan kaliteli bir ürün; ancak fiyat etiketini ve ismindeki “Ultimate” sıfatını da hak ettiğini düşünmüyorum.

Tasarım

Simsiyah görselliği, sağ ve sol kulaklıklardaki Razer Synapse programıyla istediğiniz gibi ayarlayabildiğiniz RGB’si, üst kısmındaki derimsi dokusu üzerindeki Razer logosuyla gerçekten şık bir ürün Kraken Ultimate. Ses ayarı ve THX Spatial Audio özelliğini açıp kapama tuşu sol kulaklığın arkasına, kolay ulaşılabilecek bir noktaya iliştirilmiş. Ayrıca ürünün çok sağlam olduğunu net söyleyebilirim, bayağı bir eğip bükebiliyorsunuz, bana mısın demiyor.

Konfor

Kulaklıklar iç kısımlarındaki süngersi dokuyla ve bu dokunun içindeki hararet önleyici özel jelle oldukça konforlu. Ürün ortalama altı hafiflikte olmasının da sayesinde (390g) uzun süre rahatsızlık vermeden kullanılabiliyor. Elbette özellikle sıcak bir ortamda oynuyorsanız bir süre sonra kaçınılmaz olarak darlıyor ama darlama süresi olabildiğince kısa. Yalnız konfor konusunda başka 1-2 sorunu var Kraken Ultimate’in. Mesela ürünü kafa boyutunuza göre açabiliyorsunuz elbette ama birkaç santim daha açılabilse iyi olurmuş. Ekstra büyük bir kafanız varsa rahatsız olabilirsiniz. Benzer şekilde kulaklıkların açıları da değişmiyor benzer birçok üründekinin aksine, olağandışı bir kafa şekliniz varsa o da rahatsızlık verebilir. Bunların dışında kablosu yeterince uzun değil bana sorarsanız. Bilgisayarın arkasına takayım, bir daha çıkarmayayım diyemeyebilirsiniz. Bende öyle oldu en azından, ön USB’lerde kullanmak zorunda kaldım hep. Ha yalnız bir tane daha artı sayayım, gözlüklüleri düşünmüşler, kulaklık içi pedlerin tasarımı gözlüklüleri hiç rahatsız etmeyecek şekilde ayarlanmış.

Mikrofon

Sol kulaklığın içinden çıkarıp geri sokabildiğiniz, eğilip bükülebilen bir mikrofona sahip Kraken Ultimate. Ucundaki açma kapama tuşu da çok kullanışlı. Öyle çok müthiş ve doğal olmasa da temiz ses veriyor. Gürültü engelleme özelliği de var, işe yarıyor yaramasına ama o özelliği açtığınızda ses kalitesinde bariz bir düşüş oluyor. Mümkünse o özelliği açmadan kullanmak isteyeceksinizdir yani.

Ses

Eğer bunun bir oyun kulaklığı olduğunu unutmazsanız ses kalitesi oldukça başarılı. Müzik dinlemeye kalmamanızı öneririm ama, nasıl diyeyim, biraz boğucu hissettiriyor, ekolayzırla da ideal bir noktaya taşıyamadım şahsen. Oyunlarda gayet iyi hissettiriyor ama. Ürünün ses kalitesi öyle kendine çok hayran bırakmasa da alışılmış 7.1’den biraz farklı bir çevresel ses sağlayan THX Spatial Audio özelliğinin çok iyi çalıştığını söyleyebilirim. Rekabetçi oyunları sevenler için iyi haber.

Sonuç

Başta da dediğim gibi, konforlu, iyi ses veren, mikrofonu iş gören, şık bir ürün Razer Kraken Ultimate. Sorun şu ki 1.300 TL civarında dolaşan bir fiyatı var ve bu fiyatı verdiğinizde “her açıdan iyi” değil de “her açıdan mükemmel” bir ürün beklersiniz, Kraken Ultimate o değil, bu fiyatlara daha iyi seçenekleriniz var. Ha derseniz ki “ben Razer seviyorum, hatta klavyem ve farem de Razer, bunları Synapse’te eşleştirip bir örnek RGB yapmak istiyorum”, o zaman buyurun alın tabii. Mükemmel olmasa da pişman edecek bir ürün değil kesinlikle.

 

YORUMLAR
Parolamı Unuttum