Donanım İnceleme - SteelSeries Arctis 1

Fiyat/performans için en iyi tercihlerden biri

Bir kulaklık olsun, ama fiyatı uçuk olmasın, kaliteli de olsun, bir de her işe yarasın, her yerde her cihazla kullanalım, ama rahat da olsun, bir de şık olmalı elbette, ama lütfen kaliteli bildiğimiz bir markaysa sadece...

Oldu mu? Özetleyebildim mi? İstediğiniz bu değil mi? Dil bilgisi açısından yazı işleri müdürüne kalp krizi geçirtmek pahasına da olsa... Aradığınız kulaklığı bir cümlede özetleyebildim mi?

Eğer söylediğime katıldıysanız aradığınız SteelSeries Arctis 1 olabilir. 420TL’lik makul sayılabilecek fiyatı, şık sade tasarımı, kabul edilebilir seviyenin bir tık üzeri ses kalitesi ve gayet rahat kullanımı ile bence “ideal” dediğimiz çizgiyi iyi yakalayan bir ürün. Güzel yanı her cihazla ve ortamla kullanılabilir olması. Beraberinde gelen 2m’lik Y uzatma ile PC’nize takın, onu çıkarıp dizüstü bilgisayarınızda kullanın, mikrofonunu sökün telefonunuza takın… Aslında konsollarla da kullanılabilir ama kendi kablosu sadece 1.2m olduğu ve uzatması da sadece PC uyumlu olduğundan ek bir kablo uzatması gerekebilir.


Ses tonu azıcık bass ağırlıklı ama doğaldan çok uzak değil, derinliği ve dolgunluğu biraz zayıf. Kulağınıza taktığınızda size vaaay dedirtmiyor, ama bu fiyata göre hiç fena da değil. Dış sesleri iyi kapatıp, kendi sesini de dışarı çok taşırmıyor, buna rağmen kulaklarınızı sıkıştırıp yormuyor. Uzun saatler kullanılabilecek kadar hafif ve rahat.

Üretim kalitesi gayet iyi. Ses ve mikrofon açıp kapama ayarı sol kulaklığın üzerinde duruyor ve hayli rahat. Maalesef kablosu sökülüp takılabilir değil, bozulursa da ilk kablodan gidermiş gibi. Bence ürünün en büyük eksiği de bu. Diğer bir zayıf yanı da mikrofonu, SteelSeries “ClearCast” demiş mikrofona ama bence Skype ve Discord’da arkadaşlarınızla konuşmanın ötesine gitmemek lazım.

Kısacası kulaklığınızdan özel beklentileriniz yoksa; normal bir kullanıcıysanız Arctis 1 sizi çok mutlu edebilir. Bir yandan da ben üzerine bir 80TL daha koyup Logitech G Pro’yu tercih edebilirim sanırım. Ama fiyat/performans derdindeyseniz muhtemelen en iyi tercihiniz de bu. SteelSeries Arctis 1 sadece hepsiburada.com üzerinde satılıyor ve üstelik bir sürü oyuna da kod falan hediye ediyor.

 

YORUMLAR
ilke_kurtlutepe
8 Ağustos 2019 22:57

420 TL ve 'makul' mü? :D

Parolamı Unuttum