Donanım İnceleme - XPG Summoner Oyun Klavyesi

Aradığınız tüm özellikler, makul fiyatla

Evde kaldığımız şu süreçte bizim kadar bilgisayarlarımız da çok çekti yemin ediyorum. Bu kadar açık kalmaya, bu kadar kullanılmaya nasıl dayansınlar. En son emektar klavyemi emekli etmek durumunda kalınca yeni bir klavye bakınmaya başladım. Elbette bu dönemde bir klavyeden beklediğimiz en önemli özellik insancıl fiyat, zira düzgün klavyeler bin liraları geçmiş. Olacak şey değil. O yüzden ilk harfi A, L, R olan bütün markalar kafadan elendi )

XPG Summoner kömür rengi fırçalanmış alüminyum gövdeye sahip, ince tasarımlı çok şık bir klavye. Artık üzeri gereksiz ıvır zıvır dolu klavyelere burun kıvırıyoruz biliyorsunuz. Summoner’ın minimalist yapısı masada az yer kaplayan, kolay taşınabilen ve modern görünen bir ürün olmasını sağlıyor. Üzerinde Türkçe Q dizilimindeki standart tuşlar dışında sadece ses ayar tekerleği bulunuyor ki bu bir klavyede en çok görmek istediğimiz özelliklerden.

Klavyede Cherry MX Blue anahtar kullanılmış, yani basma hissi olan ve ses yapan tuşlara sahip. Ama dilerseniz daha sessiz/düz Kırmızı ve hızlı/yumuşak Gümüş anahtarlı modelleri de var. Ben basma hissi sevenlerden olduğum için maviyi anahtarı tercih ettim. Tuşların basışı kadar yerleşimi ve büyüklükleri de gayet iyi. Türkçe tuş dizimi olduğundan büyük “Enter” tuşuna sahip. Tuş diziliminde değişik, “bunun burda ne işi var” dedirten bir şey yok.

Klavyenin üzerinde ayrıca bir USB geçiş portu da bulunuyor. Farenizi veya masaüstündeki cihazlarınızı buraya takabilirsiniz. USB kabloları da kumaş örme kaplı ve oldukça kaliteli. Ayrıca manyetik olarak takılan, memory foam bir bilekliği var. Ben bileklik kullanmadığım için takmadım ama oldukça şık ve rahat görünüyor.

Klavyenin yedi farklı moda sahip RGB aydınlatması var. Hem renk ve aydınlatma modlarını, hem de klavyenin üzerindeki tüm tuşları beraberinde gelen Prime yazılımı ile yönetebiliyorsunuz. Oldukça kullanışlı bir yazılım ve tek tek tuşları yönetebilmesi iyi düşünülmüş. Eğer makro kullanıyorsanız F1-F5 arası tuşlar bu özelliğe sahip, F10-F12 arasına da medya özellikleri atanmış.

Genel üretim kalitesi, tuşlarının kalitesi, tasarımı… XPG Summoner bir klavyede aradığım tüm özellikleri sağlıyor ve üstelik fiyatı da makul. Yani üzerine fazlada para koyup alacağınız rakiplerinin, bundan tek bir üstün yanı yok. Summoner ile XPG resmen seviye atlamış.

YORUMLAR
gokayorsel93
23 Eylül 2020 09:24

Reklam ya da sponsor olduğu çok belli olan bir yazı yazıyorsunuz ama bunu açık bir şekilde dile getirmiyorsunuz. Binlerce takipçinize bu ürünü sanki kişisel seçiminiz gibi yaklaşmanız ne kadar etik ya da yasal, tam bilemiyorum açıkçası. Eminim hepinizin masası o L ya da R ile başlayan ekipmanlardan doludur. 

gokayorsel93
23 Eylül 2020 09:23

[Bu yorum kullanıcı tarafından silinmiştir]

Norrec_
22 Eylül 2020 18:05

dolar euro bu halde iken anca everest,rampage e bakabiliyoruz..

Parolamı Unuttum