Doom Eternal'dan Geri Adım: Hile Önleme Sistemi Kaldırılıyor

Tepkiler sonuç verdi

Doom Eternal'a geçtiğimiz günlerde gelen ilk yama beraberinde nahoş bir sürpriz de getirmiş ve oyuna kernel seviyesinde çalışan bir hile önleme yazılımı eklenmişti. Denovu Anti-Cheat sistemi oyunu çalıştırdığınızda değil Windows'u başlattığınızda devreye giriyor ve hile yapmaya olanak verici açıkları tespit etmeye çalışarak bu sürücüleri kullanan programların çalışmasını önlüyor.

Elbette oyuncular bu duruma sessiz kalmadı ve başta Steam, Reddit ve sosyal medyada çok ciddi biçimde olumsuz yorum yağdı oyuna. Tüm bu tepkilerin ardından Doom Eternal'ın baş yapımcısı Marty Stratton Reddit'te yaptığı açıklamayla PC için yayınlanacak yeni güncelleme ile hile önleme yazılımının kaldırılacağını söyledi.

"Niyetimiz iyi olsa da, oyunculardan gelen geri bildirimler hile-önleme entegrasyonuna olan yaklaşımımızı yeniden değerlendirmemiz gerektiğini açıkça ortaya koydu. Bu yüzden bir sonraki PC güncellememiz ile hile önleme teknolojisini oyundan kaldıracağız. Doom Eternal için ileride hile önleme geleceğini düşünürken, en azından tek kişilik oyun oynayan oyunculara hile yazılımı kurmadan oynama imkanını vermeyi göz önünde bulundurmalıyız." diyor Stratton.

Stratton ayrıca Denuvo Anti-Cheat kullanma fikrinin tamamen id Software'e ait olduğunu, Bethesda'nın kendilerine bu konuda herhangi bir baskı yapmadıklarını da belirtmiş.

Sözün kısası bu da oyuncuların toplu olarak verdikleri tepkilerin işe yaradığının yeni bir kanıtı oldu.

YORUMLAR
waltran
21 Mayıs 2020 12:26

şu "sürekli" çalışan anti-hilelerde son zamanların modası oldu, özellikle valoranttan sonra. sanki pcde bir tek bu oyun yüklüymüş gibi... hepsi birbiriyle çakışıyor, biri birini hile olarak görüyor, kullandığınız programları bozuyor, oyunun ve bilgisayarın performansını düşürüyor vs. vs. bin tane sorunu var ve can alıcı noktası ise hileyi engellemiyor. doom eternal multisindede hile yapan ne bileyim... hile yapanın içindeki tüm oyunlarıyla beraber accountunu sil, kredi kartınıda banla. olsun bitsin bu iş, insanlara anti-hile yazılımıyla işkence etmekte nasıl bir saçmalıktır. yayıncı firma bu oyunu satıyorsa hileyide engelleyecek arkadaş gerekirse hile yapanları yargıya taşıyacak.

Parolamı Unuttum