Doom Eternal'ın Yeni "Battlemode" Modunda Bizi Neler Bekliyor?

Adrenalin dolu yeni bir mod

Doom Eternal'ın yeni oyun modu olan "battlemode" QuakeCon'da tanıtılan yeni özellikler arasındaydı. Peki ama klasik deathmatch modunun yerini alacak bu yeni modda bizi neler bekliyor?

Değişimin ilk adımında oyun modunun 3 kişilik oluşu bulunuyor. Doom Eternal'ın battlemode seçeneğinde artık ikisi iblis biri iblis avcısı olmak üzere üç kişi olacak. Sadece bu detayın bile oyun modunun eğlencesini artıracağı kesin. id Software'den Marty Stratton ve Hugo Martin'in tanıttığı battle mode'un oynanış videosu da hiç fena görünmüyor.


Beş raunddan oluşacak oyunu kazanmak için iblisler iblis avcısını, iblis avcısı ise iki iblisi avlamak zorunda. Avcı bu iblislerden birini indirdiğinde acele ederek diğerini de vurmak zorunda zira 20 saniyelik bir "spawn" süresinin ardından bu iblisler yarı canla tekrar oyuna dahil olacak. 

Silahlar ile donatılmış Avcı'yı katletmek için iblislerin de kendisine has özellikleri bulunacak. Karakterlerin tamamı çeşitli düşman türevlerini Avcı'nın üzerine gönderebilecek ya da kendisine tuzaklar kurabilecek. Avcı, bu tuzaklardan kaçabilmek için sürekli olarak hareket halinde kalmak zorunda olacak.

Mermi, zırh ve can toplamak için "Glory Kill" yapacak Avcı'yı çeşitli sürprizler bekliyor. Bunlardan ilki, iblislerin "kaynak bloklama" özelliği. "Glory Kill" animasyonunda yakalanan Avcı, iblisin bu özelliğini kullanması halinde öldürdüğü düşmandan herhangi bir kaynak düşüremeyecek.

Çıkışında 5 farklı oynanabilir iblise ve 6 farklı haritaya sahip olacak oyun, ilerleyen günlerde bu sayılarda yükseliş gösterecek. Seçilebilir iblislerin tamamının kendine has özellikleri olacağını da belirtelim. 

Steam'in QuakeCon kampanyası 30 Ağustos'a kadar devam edeceğini de unutmayın. Tüm Bethesda oyunlarında yüzde 80'e varan indirimlerden faydalanabilirsiniz.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum