Dota 2 Forumları Hackendi, Kullanıcı Adları Ve Şifreler Tehlikede

Bu devirde hep tedbirli olmak lazım

Dota 2'nin resmi forumları kesin olarak 10 Temmuz'da hacklendi. Yaklaşık 2 milyon kullanıcının kayıtları çalındı. Sızdırmalar hakkında bilgi derleyen web-sitesi Leaked Source'a göre bu kayıtlar e-posta adreslerini, kullanıcı isimlerini, şifreleri ve IP adreslerini içeriyor.

Web-sitesine göre, VBulletin forumlarında tutulan şifreler MD5 hesaba dayalı adresleme teknolojisini kullanıyor ve bu teknoloji günümüzde eski, kullanışsız bir veri koruma sistemi olarak addediliyor. Leaked Source çalınan şifrelerin yaklaşık %80'inin kırıldığını ve kriptolarının çözüldüğününü söylüyor.

Sitede listelenen bilgilere göre pek çok farklı firmaya bağlı e-posta adreslerine de erişilmiş. Bunlardan başı çeken 1,086,139 adetle Gmail adresleri. Pek çoğunun tek kullanımlık açılan e-posta adresleri olduğunu söyleyen raporda, "pek çok" derken nasıl bir rakam kastedildiği belirtilmiyor.

Yine de tedbiri elden bırakmayalım. Eğer siz Dota 2 forumlarını kullanıyorsanız, şifrenizi değiştirin ne olur ne olmaz. Hatta e-posta adresiniz hacklenenler arasında mı diye Leaked Source'un listesine şu adresten bir bakıverin.

Valve henüz konu üzerinde bir açıklama yapmadı. Fakat gelişmeleri takip ediyoruz, size aktaracağız.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum