Double Fine'ın Rogue-Like Oyunu RAD'ın Çıkış Tarihi Açıklandı

Takviminizde Ağustos ayını işaretleyin

Double Fine'ın en yeni oyunu olacak RAD; Xbox One, PS4, PC ve Switch üzerinde 20 Ağustos'ta çıkış yapacak. 80'ler temalı post apokaliptik bir rogue-like olarak tanımlanan oyunun arkasında, Brutal Legend ve Broken Age'in sanat yönetmenliğini yapan Lee Petty bulunuyor.

Daha önce Headlander ve Stacking gibi oyunların yapımcılığını da yapmış olan Petty'nin ellerinden çıkacak oyunda beyzbol sopası kullanan bir genci kontrol edeceğiz. Double Fine'ın açıklamalarına göre "bir değil iki kez kıyametten kurtulan dünyanın içerisinde" bulunacağımız oyunda Fallow adı verilen radyoaktif bir wasteland'de bulunacağız.

"Bilinmeyen topraklara yaptığınız her macerada daha fazla toksine maruz kalacak ve insanlığınızı etkileyeceksiniz" ifadeleri ile ilginç bir mekaniğin sinyallerini veren ekip, bu toksinlerin kontrol ettiğimiz gencin yeni yetenekleri kullanabilmesine olanak sağlayacağını da belirtiyor.

Oyunun 20 Ağustos'taki resmi çıkış tarihinden önce düzenlenecek kapalı beta sürecine katılmak isteyenler buradan RAD'ın resmi sitesine ulaşabilir. 

YORUMLAR
NcZ
22 Mayıs 2019 08:52

Şu oyun umarım türün oynanış dinamiklerini, Tim Schafer'ın yaratıcılığı ile sağlam bir şekilde "mutasyona uğratarak" elimize gelir. Arkasında Bandai Namco olması bu açıdan güven verici.

Parolamı Unuttum