Dövüş Oyunlarında Daha İyi Olmak İsteyenler İçin Üniversite Kursu Açıldı

Shoryuken 101

İlk oynadığım dövüş oyununun Sega Genesis'teki Mortal Kombat olduğunu net şekilde hatırlıyorum. O günden beri de dövüş oyunları ile aram her zaman iyi kalmıştır. Hatta daha geçtiğimiz günlerde, Tekken'in akıllara durgunluk veren hikayesini yazmıştım. 

Tabii bu durum, oyunlarda iyi olduğum anlamına gelmiyor. Zaman zaman ben de kendimi istemediğim dövüşlerde istemediğim kayıplar yaşarken buluyorum. Lakin artık korkmamıza gerek kalmadı. Çünkü bu durumu, California Üniversitesi'nin yeni kursu ile değiştirebileceğiz.

Üniversitenin yeni kursu "dövüş oyunları sanatı" resmen kayıtlara başlamış durumda. Kurs, üniversitenin "DeCal" adını verdiği projenin bir parçası. Bu projede gerçek üniversite dersleri, öğrenciler tarafından veriliyor. Yani "dövüş oyunları sanatı" kursunun herhangi bir profesörü yok.

Buradan kursu inceleyebilirsiniz.

Profesörü olsa Qudans, Knee ya da ne bileyim Justin Wong ile SonicFox'u görebilirdik belki...

Konuyu daha fazla dağıtmadan detayları da vereyim. Kursun amacı, "henüz dövüş oyunlarına başlamış ya da amatör oyuncuları FGC dünyasına alıştırmak" olarak tanımlanmış. Hatta kursa katılacak kişilerin bu türde 100 saatten az zaman geçirmiş olması da öneriliyor. Kurs boyunca Japon kültürü hakkında da dersler alıyorsunuz.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum