Dragon Age: Inquisition'da Önceki Oyunlardaki Seçimler'in Etkisi Meselesine Çözüm: The Keep

Keep Yourself Alive

BioWare, oyuncuların daha önceki Dragon Age oyunlarında yapılabilen seçimlerin ayrıntılı olarak düzenlenebileceği ve Dragon Age: Inquisition'a bu seçimlerin sonucunda ortaya çıkan bir dünyada başlayabilmelerine imkan tanıyan Keep sistemini duyurdu.

Keep ile oyuncular isterse temel ve önemli seçimleri ayarlayabileceği gibi istedikleri kadar ayrıntıya da girebilecekler. Mass Effect'lerde de buna benzer bir sistem kullanmışlardı hatırlarsınız ama bu derece ayrıntılı değildi.

Dragon Age sorumlu yapımcısı Mark Darrah şöyle söylüyor: "Inquisition'ı ilk planlarken bile önceki kayıt dosyalarını ne şekilde aktarabileceğimizi düşünüyorduk. Tamamen yeni bir oyun motorunu ve yeni nesil konsolları kullanıyor olmak kayıt dosyaları aktarımı konusunda işimizi zora sokuyordu. Fanlarımızın yaptıkları seçimleri eski ya da yeni konsol platformu olsun ileri taşıyabilmeleri bizim için öncelikli bir konu."

"Bunu başarabilmek için bulut tabanlı bir çözüme gitmemiz gerekti. Bulut ortamda olmak oyuncuların kendi dünyalarını istedikleri platforma taşıyabilmelerine olanak sağlıyor. Eski fanlarımız için bulutun avantajı eski oyunlardaki varlıklarından bile haberdar olmadıkları seçim şanslarını keşfedebilmeleri. Eski oyunlara geri dönmeyecek olsanız bile bulutta oluşturduğunuz dünyanın durumunu Inquisition'ın başlangıcında kullanabilecek, seçimlerinizin sonuçlarını oyunda görebileceksiniz."

Keep, Inquisition çıkmadan birkaç ay önce erişilebilir olacak ve oyunculara seçimleri keşfetmek için yeterince zaman verecek. Betasına ise şu an şuradan ulaşılabiliyor.

Önceki kayıt dosyalarımızın Inquisition'da direkt olarak kullanılıp kullanılamayacağı henüz belli değil ama görünüşe göre o iş biraz zor. Bu dosyaları Keep'e atıp oradan Inquisition'da kullanılabilir hale getirebiliriz belki. Ama eski oyunlardakı seçenekleri ayrıntılı olarak ayarlayabilmek keyifli olacaktır diye düşünüyorum. Sanırım ben öyle yapmayı tercih edeceğim.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum