Dying Light 2'de Türkçe Desteği Olacak Mı?

Sanki işaretler o yönde

Dün Dying Light'ın Steam sayfasında güncelleme yapıldı ve desteklenen diller arasına resmi olarak Türkçe de eklendi. Dying Light bildiğiniz gibi 2015 tarihli bir oyun, yani çıktığından yaklaşık 4 sene sonra anca Türkçe desteğine kavuşmuş olduk ama bu yine de Dying Light 2 için de aynı şey olacak mı sorusunu sormamıza neden oldu.

Dying Light'ın Steam sayfasına baktığımızda arayüz ve altyazı olarak tamamen Türkçe desteği kazanmış olduğunu görüyoruz. Hatta veritabanını inceleyince Tayvanca, Geleneksel Çince ile birlikte oyuna yeni eklenen üç dilden biri olduğumuzu görmek mümkün. Header görseli de değiştirildi ve Türkiye'den sayfaya giren oyunculara Türkçe Dil Desteği ibaresi gösterilmeye başladı.

Gelelim Dying Light 2'ye...


Dying Light 2'nin Steam sayfasındaki diller kısmına Türkçe yok, ama henüz İngilizce dışında hiçbir dil yok. Orada Dying Light'ta olduğu gibi çok sayıda dil görmüş olsak belki Türkçe yok diyebilirdik ama oyunun çıkışıyla birlikte resmi olarak destekleyeceği diller şu an için belirsiz. Üstelik oyunun Steam sayfası da tamamen Türkçe.

Oyunun yayınlanan resmi fragmanlarına baktığımızdaysa ilginç bir detay dikkat çekiyor, fragmanları Türkçe altyazılı olarak seyretmek mümkün.

> Dying Light 2’de Tercihlerimizin Önemli Sonuçları Olacak

Bu üç veriyi de bir araya getirdiğimizde açıkçası oyunun Türkçe dil desteğine sahip olacağı yönünde güçlü işaretler görüyorum ben. Belki çıkışta gecikme olmaması için kısıtlı sayıda dil desteği açıklanır ilk etapta, ama sonrasında eklenecek diller arasında çok büyük ihtimalle Türkçe de olacak.

Bakalım tahminimde yanılacak mıyım, onu da zaman içinde göreceğiz :)

EDIT: Techland az önce gönderdiği bültende aşağıdaki resmi de eklemiş, ben de paylaşayım dedim:

 

YORUMLAR
ocelot1789
26 Haziran 2019 15:31

İlk oyunu tekrar oynamak için bahane arıyordum, iyi oldu. :D

ilke_kurtlutepe
25 Haziran 2019 20:12

İndirimler sağolsun Steam her platformda çöktüğü için sayfaya bakamadım ama şimdi indirimde alsam mı diye düşünüyorum.

ugur_sezgun
25 Haziran 2019 17:31

çohoş olur,umarım olur :)

Parolamı Unuttum