E3 2019 - Apex Legends'ın 2. Sezonu Bolca İçerik İle Birlikte Geliyor

Yeni kahraman, oyun modu ve çok daha fazlası

EA’in sunumuyla başladığımız E3 2019 son hızıyla devam ediyor. Merakla beklenen Star Wars gösteriminin ardından tekrar sahneye çıkan Respawn ekibi, bu kez Apex Legends’ın 2. sezonu hakkında açıklamalarda bulundu.

Gelin öncelikle bu hafta içerisinde detaylarını öğrendiğimiz Legendary Hunt etkinliğinden bahsedelim. Yepyeni kozmetikler ile birlikte gelecek olan etkinlikte özel ödüller kazanma imkanı bulacaksınız. Günlük görevler sayesinde yeni eşyalar kazanabileceğiniz etkinlik ile beraber, Apex Elite Queue modu da devreye girecek.


Apex Elite Queue, son oyunda ilk beşe girmeniz halinde açılacak ve oyuncuları aynı kendileri gibi son oyunlarında ilk beşe giren kişiler ile aynı maça sokacak. Bu maçlarda ilk beşe girmeniz halinde moda tekrar giriş yapabileceksiniz. Apex Elite Queue maçlarını kazananları ise yeni ödüller bekliyor.

Gelelim merakla beklenen yeni silah olan L-Star’a. Yapılan açıklamaların ardından kendisi hakkında duyduğumuz iddiaların tamamının doğru olduğunu söylemek mümkün. Apex Legends’ın açılış ekranında Bloodhound’un elinde tuttuğu silah olarak bilinen L-Star, sadece drop’lardan çıkacak efsanevi bir ekipman olacak. Respawn, tek şarjörde 60 mermi bulunduracak bu çılgın silah ile birlikte diğer tüm silahları da güncelleyecek.

Canlı yayında açıklanan bilgilere göre oyuna iki yeni hop-up daha geliyor. 2. sezon battle pass’i bolca içerik ile doldurmak istediklerini üstüne basa basa vurgulayan ekip, tüm battle pass içeriklerini değiştirecek.

Dikkat çekecek ilk yenilik günlük ve haftalık görevler olacak. Bu sayede çok daha hızlı seviye atlayabileceksiniz. Bir süre oyuna girmediğiniz takdirde bu görevler birikecek ve geri döndüğünüzde hepsini tamamlama imkanına da sahip olacaksınız.

Apex Legens’ın ikinci sezonunun en önemli getirisi ise rekabetçi modu olacak. Evet, bir süredir ısrarla istenen oyun modu sonunda Apex Legends’a ekleniyor. Klasikleşmiş sıralama sistemini kullanacak olan bu modda bronz seviyesinden başlayıp, Apex Predator’a kadar ilerleyebileceksiniz. Sezon sonunda ise bulunduğunuz seviyeye göre hediyeler alacaksınız.

AL’ın 10. efsanesi ise Wattson oluyor. Bir süredir kendisi hakkında pek çok haber duyduğumuz ama bir türlü yüzünü göremediğimiz elektrik mühendisimiz, 2. sezon ile birlikte oyuna eklenecek. Tasarımcıların “metayı değiştirecek” vurgusu yaptığı Wattson, savunma odaklı oynanışı ve yetenek ağacı ile dikkat çekecek. 12 adet çit kurabilen Wattson, bu çitlerin arasında bir elektrik bağı oluşturacak. Buradan geçen düşmanlar yavaşlayacak ve Wattson’ın tüm takım arkadaşlarına görünür hale gelecek.

Oyundaki en güçlü ultilerden birine sahip olduğunu düşündüğüm Wattson, bu yeteneği sayesinde belirlediği bir yere kalkan jeneratörü kuracak. Üstten gelen her saldırıyı engelleyecek bu kalkan sayesinde, Banglore ya da Gibraltar gibi kahramanların ultilerinden kurtulma fırsatı bulacaksınız. Bununla birlikte kalkanın oluşturduğu alan içerisinde Wattson’ın takım arkadaşlarının kalkanı da dolacak.

Respawn, “daha fazla içerik” sözünü tutacak gibi görünüyor. Buna ek olarak Legendary Hunt etkinliğinin devrede olduğunu tekrar hatırlatalım. İyi avlar!

YORUMLAR
yeknesak
8 Haziran 2019 21:40

İlk sezondan ne farkı var anlamadım. Bu sefer kamuflaj yerine kabile benzeri bi skin getirmişler. Octane yerine de Wattson gelmiş. Birde sıralamayla, elite oyunculara mod gelmiş. Yeni başlayan yada normal oyuncunun işine yarayacak hiçbir şey yok.

Parolamı Unuttum