E3 2019 PC Gaming Show'da Kimler Olacak?

E3'ün merakla beklediğimiz bölümlerinden biri

E3'te büyük stüdyoların konferanslarını izlemeyi dört gözle bekliyoruz ama benim için E3'lerin en önemli kısımlarından biri de PC Gaming Show. PC oyuncularına özel olarak, daha çok niş oyunlara odaklanan bu bölümde her sene gizli cevherler ve büyük isimlerle de karşılaşmak mümkün oluyor. Örneğin Dawn of War 3, Rising Storm 2: Vietnam, XCOM 2: War of the Chosen, Griflands, Satisfactory gibi oyunlar hep PCGS'de tanıtılmıştı.

PCGamer, geçen ay yaptığı açıklamayla PC Gaming Show'un E3 2019'a da katılacağını ve beşincisi düzenlenecek etkinliğin 10 Haziran'da Twitch, Youtube ve Facebook üzerinden canlı olarak yayınlanacağını duyurmuştu. Şimdiyse etkinlik hakkında önemli bilgiler gelmeye başladı, görünüşe göre bu sene PC Gaming Show'a Steam - Epic rekabeti damga vuracak.

Bunu rahatlıkla söyleyebiliyorum çünkü etkinliğin ana sponsoru Epic Games Store oldu. Epic bünyesindeki oyunlardan yepyeni görüntüler sunarken, Epic Games Store'a gelecek yeni exclusive oyunları da duyuracak. Elbette şovun tamamı Epic Games üzerine değil, 20'den fazla geliştirici de yeni oyunlarını duyuracak, yeni videolar gösterecek.

Etkinliğin diğer sponsorları E-WIN, Frontier, Funcom, Paradox Interactive, Perfect World Entertainment, Rebellion ve Tripwire Interactive. Sponsor olan stüdyoların çıkacak olan ve yeni oyunlarıyla ön planda olacağını söylemek mümkün. Etkinliğine katılacağı açıklanan diğer PC stüdyoları ise şunlar:

  • Annapurna Interactive (What Remains of Edith Finch)
  • Chucklefish (Wargroove)
  • Digital Extremes (Warframes)
  • Digital Uppercut (Valfaris)
  • Fatshark (Warhammer: Vermintide)
  • Fellow Traveller (Neo Cab)
  • Modus Games (Trine 4)
  • Raw Fury (Kingdom: Two Crowns)
  • Re-Logic (Terraria)

Önümüzdeki günlerde, başka stüdyoların da listeye ekleneceğini belirtmiş PCGamer. Şimdi hiç master race tartışmalarına girmeyelim ama bir PC sever olarak PCGS'de gösterilecek oyunları sabırsızlıkla bekliyorum.

YORUMLAR
Anravs
16 Mayıs 2019 15:40

Rockstar bir sürpriz yapıp (aslında pek de sürpriz olmaz) RDR2'yi PC için duyursa, bir de GabeN birden sürpriz şekilde sahneye çıkıp "HALF-LIFE 3 CONFIRMED!" diye bağırsa... pardon, hayallere dalıp gitmişim.

Ghost AssassiN
15 Mayıs 2019 19:11

Epic'in rekabetiyle daha fazla oyun göreceğimizi düşünüyorum.Bu arada sponsor Epic diye Steam saf dışı kalmıyor, haberi dikkatli okumanızı tavsiye ederim.

ilke_kurtlutepe
Ghost AssassiN
15 Mayıs 2019 23:46

saf dışı kalmaz belki ama bir beklentiniz olmasın Steam yönünde bence.


Mert
15 Mayıs 2019 18:48

[Bu yorum kullanıcı tarafından silinmiştir]

ilke_kurtlutepe
15 Mayıs 2019 18:17

bir de Netflix de E3'de panel yapacakmış, Stranger Things oyununu gösterecekler.

ilke_kurtlutepe
15 Mayıs 2019 18:16

sponsor Epic ise Epic Games Show izleyeceğiz demektir. Steam logosunu bile kimseye göstertmezler muhtemelen.

AvastYeScurvyDog
15 Mayıs 2019 17:45

Dawn of War 3... Insanlar neler beklemisti ve ne ile karsilasmisti. Yapimcisi bile o kadar hizli terk etti ki oyunu, Emperor Golden Throne'da ters dondu.

Parolamı Unuttum