E3 Bu Yıl Da Tamamen Dijital Olacak

Olmasa da olur aslında

Bir zamanların en büyük video oyun fuarı, her sene tarihlerinin gelmesini dört gözle beklediğimiz E3 artık eski ihtişamından çok uzak. Hatta artık ihtişam ve E3 kelimelerini aynı cümlede kullanmak bile yersiz, 2021 yılındaki E3 fuarının ne kadar sönük ve sıkıcı olduğunu düşünürsek bu fuarın devam ettiğine bile şaşırmak gerekiyor belki de.

E3'ü düzenleyen Entertainment Software Association (ESA) beklenen açıklamayı yaptı ve devam etmekte olan Covid-19 salgını, sağlık riskleri ve bunun katılımcıların güvenliği üzerindeki olası etkilerini düşünerek E3'ün 2022 yılında da fiziksel değil, dijital olarak düzenleneceğini bildirdi.

Ancak analist Mike Futter'a göre ESA zaten bu yıl da fiziksel fuar düzenlemek istemiyordu ve salgın da buna bahane oldu.

"ESA'nın geçen yaz düzenlediği etkinlik iyi değildi. Yayıncılar da basına ve tüketicilere ulaşmak için ESA'ya abartı paralar ödemek zorunda olmadıklarını öğrendiler" diyor Futter.

Özellikle TGA gibi etkinlikler, Gamescom'un gitgide artan ağırlığı ve başarısı E3'e vurulan ayrı bir darbe diyebiliriz. Muhtemelen 2019 yılı E3'ü doyasıya yaşadığımız son yıldı, bundan sonra da toparlanabileceğini sanmak biraz fazla iyimserlik olur.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum