EA Access, Bu Gece PS4'e Geliyor! [Güncellendi]

Sonunda beklenen gün geldi

GÜNCELLEME: PS Store'da EA Access abonelikleri açılmış durumda. Türkiye fiyatlarını da bu vesileyle öğrenmiş olduk. Buna göre, 1 aylık abonelik ücreti 25 TL iken 12 aylık abonelik 169 TL olacak. Fiyatlar hakkında ne düşünüyorsunuz, sizce uygun mu? Yorumlarınızı bekleriz.

- o -

Electronic Arts’ın üyelik hizmeti EA Access bu gece saatlerinden itibaren PlayStation 4 için de hizmete sunuluyor.

Üzerinde uzun süredir konuşulan, bir süre önce de resmi olarak duyurulan bu hizmet için EA’in sitesinde bir geri sayım başlamış durumda. Bu geri sayıma göre 25 Temmuz TSİ 03:00 itibariyle abonelik sistemi faaliyete geçecek.

Xbox One için uzun süredir faal olan abonelik sisteminin Playstation için gelişi Sony’nin meseleye mesafeli yaklaşması nedeniyle gecikti. Ama sonunda onlar da daha fazla direnmenin anlamsız olduğunu anlayıp geri adım attılar. PC için ise Origin Access var bildiğiniz üzere. O sistem ile Xbox One ve PS4 versiyonları farklı işliyor.

EA Access’in PS4 üyeliği aylık 5$ veya yıllık 30$ olarak açıklanmış durumda. Türkiye için nasıl bir fiyat geçerli olacak, henüz bilemiyoruz. Eğer bu fiyatlarla gelirse, her yıl belirli oyunları alan kullanıcılar için (örneğin FIFA) gayet makul bir abonelik sistemi olduğunu söylemek mümkün.


Aboneler, oyun kütüphanesinde yer alan pek çok oyuna erişim sağlayabiliyorlar. Mevcut oyun kütüphanesinde FIFA 19, Titanfall 2, Battefield V gibi oyunlar var.

Abone olanlar, EA oyunlarını satın alırken ekstra %10 indirimden faydalanabilecekler. Ayrıca ‘Play First’ kapsamında, EA tarafından çıkarılan yeni oyunlara erken erişim imkânı da sunuluyor.

Bakalım abonelik ücreti ülkemiz oyuncuları tarafından uygun görülecek, sistem ilgi çekecek mi?

YORUMLAR
gezginttt
25 Temmuz 2019 08:34

oyunlara şöyle bir baktım da spor oyunlarını sevmeyen adamı hiç cezbetmiyor. ben 1 ay alır oynamak istediğim oyunları oynar bir daha da açmam sanıyorum

ugur_sezgun
24 Temmuz 2019 23:30

Şimdi son zamanlardaki fiyatlar bazında bakılırsa belki iyi denebilir ama yanlış okumadıysam xbox'dakinden cok daha az bir içerikle çok daha masraflı bir rakamla geliyor. Kıyası kenara bırakıp değerlendirirsek benim gibi EA oyunlarından uzak duran birisine sattırmaları zor ama listede Batt5, A way out gibi bence oynamaya değer oyunlar da var. Uzun vadede sistem biraz daha netleşir ama aylık ödeme-oyuna tam sahip olamama olaylarını da çok sevmiyorum açıkcası

William Blazco
24 Temmuz 2019 22:41

Nasıl oluyor da iki platformda bu denli bir fiyat farkı olabiliyor.Xbox'da aynı sistem yıllık 65 lira! 65 lira nere 170 lira nere. Soygunculuk resmen bu.Türkiye'de pek rağbet görmez bu fiyata zaten oyunlar da çıkar çıkmaz eklenmiyor  bu sisteme ve oyun kütüphanesi Xbox One kadar zengin değil.

PSN İngiltere'de bile daha ucuza geliyor yıllık 20 Pound güncel kura göre 140 lira yapıyor. Bu PS Türkiye'nin varlığı bile biz oyunculara zarar hakikaten

ilke_kurtlutepe
24 Temmuz 2019 19:21

25'i 26 temmuza bağlayan geceyse bu gece olmuyor ki o zaman :)

William Blazco
24 Temmuz 2019 18:37

Bu gece hizmete açılıyor ama Avrupa ve Amerika üyelik fiyatları aylar öncesinden açıklanmış iken PSN TR'de kaç liradan satışa sunulacak hiç bir açıklama yapılmadı şu ana kadar. PS Türkiye ekibinin bir çok konudaki bu belirsizliğinden nefret ediyorum.

Ayırca  bu EA Access  abonelik hizmeti Xbox'da yıllık 65 lira ve geriye uyumluluk olduğundan ötürü PS4'e nispeten oyun kütüphanesi çok daha zengin. Dolayısı ile PS4'de daha bile ucuz  olmalı bu sistem.

gezginttt
William Blazco
25 Temmuz 2019 08:36

olmaz tabiiki ucuz . aklıma gelen tek şey ps4 ün daha populer olması. 


costumID_Twitt
24 Temmuz 2019 16:23

30 dolar ps4 kuruna göre yaklaşık 300 tl yapıyor :)

(abartılı bir tahmin sadece yani umarım abartılıdır.)

Decypher
costumID_Twitt
24 Temmuz 2019 16:39

Oyunların tanesinin 300 liradan fazla olduğunu düşünürsek yıllık 300 liralık abonelik de kulağa o kadar kötü gelmiyor aslında :)


Parolamı Unuttum