EA Battlefront 2'nin Ardından Need For Speed: Payback'i De Düzeltmeye Çalışıyor

Sür eşeği Niğde'ye.

 Patlamış mısır ve kolalarınızı hazırlayın Oyungezerler çünkü son iki haftanın gündemini meşgul eden Electronic Arts, yeniden manşetlerde.

Mikro-ödemelerle dolu, kötü hikâyeli ve oynanışlı Need for Speed: Payback’den sonra, Disney’in biricik evladı Star Wars isminin en önemli oyunu Battlefront 2’de de fantastik bir halka ilişkiler faciasına sebep veren Electronic Arts için son iki hafta hiç iyi geçmiyor desek az bile demiş oluruz herhalde. Topluluktan gelen ağır tepki sonrası Battlefront 2’nin lootbox sistemini komple elden geçiren ve karakter açma puanlarını aşağıya çeken dağıtımcı, şimdi de Need for Speed: Payback’i düzeltmeye çalışıyor.

10 üzerinden 3 verdiğim incelemesinde de belirttiğim gibi, Payback tamamı ile şansa ve grind’a dayalı kişiselleştirme ve performans geliştirme sistemiyle kendi ayağına sıkmakta. Yarışlar çok az para kazandırıyor, REP yani seviye atlama inanılmaz yavaş, bir de üstüne tek kullanımlık performans kartlarının korkunç fiyatı ve mikro-ödemeye yönlendirici yapısı eklenince Payback’in hikâye modunda ilerlemek tam bir işkenceye dönüşüyor. Bu doğal olarak oyuncuların tepkisini çekmişti. Bu tepkilerden sonra geri adım atan EA ve Ghost Games, yayınladıkları yeni yamayla ilerleme sistemindeki sıkıntıları çözme sözü verdiler.

Yeni yama oyuncuların yarışlar ve aktiviteler sonrasında kazandıkları para ve REP oranını yükseltip, kutulardan düşen item ve paraların sıklığını da arttırmakta.

EA’nin hem Battlefront 2 hem de Need for Speed: Payback üzerinden mikro-ödemeler konusunda çok agresif bir tutum sergiledi. Bunun tepkisini de topluluktan sosyal medya kanalları aracılığıyla aldı. Benim gibi mikro-ödemelerin, oynanışı etki etmedikleri süre boyunca, bir zararının olmadığını savunan birine bile bu sistem karşısında sert bir tavır takındırmayı başardıkları için EA’yi tebrik ediyorum. Mikro-ödemeler yavaş yavaş oyun dünyasının bir gerçeği olma yolunda ileriliyor. Uluslararası organizasyonlar ve bazı devletler de bu sistemlerin kumar olup olmadıklarını tartışmaktalar. Bakalım önümüzdeki yıllar neler gösterecek.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum