EA, FIFA Yerine EA Sports Football Club İsmini Kullanacakmış

Yeni isim belli oluyor

Electronic Arts'ın FIFA ile olan anlaşmasını sürdürmeyeceğini ve futbol oyunları için FIFA isminden vazgeçmeye hazırlandığını daha önce belirtmiştik. EA'in FIFA gibi yerleşmiş bir ismi bırakıp yerine aynı derecede akılda kalıcı nasıl bir isim seçebileceği merak konusuydu ve söylentilere göre bu isim belli oldu: EA Sports Football Club.

Sizi bilmem ama bana çok da çarpıcı bir isim gibi gelmedi.

Jeff Grubb'ın iddiasına göre oyunun ismi kısaca EA Sports FC olacak. Grubb ticari marka belgelerini gördüğünü, ilk başta bunun oyunlardaki bir online mod gibi bir özellik olduğunu sandığını ama biraz soruşturunca bunun oyunun ismi olduğunu öğrendiğini söylüyor. Muhtemelen ismi iyice kısaltınca FIFA benzeri EAFC harflerine ulaşacağız. Tabii bu kısaltmanın kullanımı hukuksal olarak bazı sorunlar doğurabilir, East Aurora Football Club gibi takımlar zaten bu kısaltmayı kullanıyor çünkü.

Yeni oyunun fragmanını da çok yakında görmeye başlayacağımızı, yeni ismi de yakında duyacağımızı söylüyor Grubb. Normalde FIFA oyunları tanıtımlarına haziran ayı gibi başlıyordu ama bu sene böyle büyük bir değişiklik yapılacaksa reklam kampanyalarının da daha önce başlaması mantıklı olur.

EA'in on yıllık FIFA anlaşması kasım ayında düzenlenecek olan Katar Dünya Kupası'nın ardından sona erecek. EA'in bu oyunda son kez FIFA 23 ismini mi, yoksa EAFC 23 ismini mi kullanacağını ise tanıtımlar dönmeye başladığında göreceğiz.

 

YORUMLAR
Parolamı Unuttum