EA, Ian Wright'a Irkçı Söylemlerde Bulunan Oyuncuyu Banladı

İşin detayları oldukça karışık

Fifa oyuncularının büyük bir kısmının "toksiklik" problemi yaşadığını söylemek yanlış olmaz diye düşünüyorum. Yanlış anlamayın, bu haberde amacım kimseyi yargılamak değil zira bu kadar rekabetçi oyunlarda zaman zaman sinir yapmak mümkün. Peki ama bu siniriniz, takımınızda bulunan oyuncuya tüm suçu atacak kadar büyüyebilir mi?

Evet, geçtiğimiz günlerde tam da böyle bir olay yaşandı. 18 yaşındaki Patrick O'Brien, geçtiğimiz yıl  Fifa Ultimate Team maçını kaybedince tüm suçu karşı takımda bulunan ikon kartı Ian Wright'a attı. Sinirden küplere binen O'Brien, yapabileceği en mantıklı (!) hamleyi yaparak efsanevi Arsenal oyuncusu Wright'a ırkçı söylemler içeren bir dolu mesaj gönderdi.

Durumu yargıya taşıyan Wright, geçtiğimiz gün O'Brien'ın "pişman olduğunu" açıklaması üzerine serbest bırakılması hakkında sert yorumlarda bulundu. Irkçılığın yaşının olmadığını belirten ünlü futbolcu, mahkemenin verdiği kararden memnun olmadığının altını çizdi.

Fakat O'Brien'a en büyük tepki EA'den geldi. EA Sports, yayınladığı bir açıklama ile Ian Wright'ı savunarak O'Brien'ın Fifa'dan hayatı boyunca banlandığını açıkladı. 

 

YORUMLAR
Parolamı Unuttum