EA, Oyunlarındaki Yeni Nesil Güncellemeleri Listeledi

Yeni nesilden faydalanacak oyunlar

Electronic Arts gelecek hafta çıkacak olan yeni nesil konsollarda hangi oyunlarının yeni nesil güncelleme alacağını listeledi. EA'in listesinde hem güncellenecek oyunların, hem de yeni nesil sistemlerle geri uyumlu olacak oyunların isimleri yer alıyor.

Gördüğümüz kadarıyla EA Sports'un şu an çıkmış olan oyunları, yeni nesilde de henüz farklı bir performans sergilemeyecekler. FIFA 21, Madden NFL 21, NHL 21, UFC 4 gibi oyunlar şimdilik karşılaştırılabilir mevcut nesil konsolda çıkmış gibi çalışacaklar. EA'in tam ifadesi bu şekilde.

Yani Xbox Series X bu oyunları Xbox One X'teymiş gibi, Xbox Series S ise Xbox One S'teymiş gibi çalıştıracak. PlayStation 5'te ise oyunlar PlayStation 4 Pro'daymış gibi çalışacaklar. Yine de tüm bu oyunlar hızlı yükleme süreleri ve daha yüksek fps özelliklerinden faydalanacak. Bu oyunların yeni nesil versiyonlarıyla ilgili detaylar Aralık ayı içerisinde paylaşılacakmış.

Benzer biçimde Need for Speed Hot Pursuit Remastered de yine mevcut nesildeki gibi çalışacak oyunlardan bir diğeri.

Apex Legends ilk etapta 1440p desteğiyle gelecek, gelecek yıl ise daha ciddi geliştirmeler planlanıyor. Oyun yeni nesil dahil tüm platformlar arasında çapraz oynanış sunacak.

Star Wars: Squadrons, PS5'te daha iyi aydınlatmaya sahip olacak ama PS4 Pro ile aynı çözünürlük ve fps'de çalışacak. Xbox Series konsollarda ise daha iyi görsel kalite veya daha iyi performans arasından seçim yapılabilecek. Oyunun Series X'te 4K/60, Series S'te ise 1440p/60 fps performans vermesi bekleniyor. Eğer performans modu seçilirse her iki konsolda da 120 fps'ye kadar çıkılacakmış.

The Sims 4 ana oyun ve tüm genişleme paketleriyle birlikte yeni nesilde oynanabilecek ve yeni nesil konsollarda şimdilik sadece daha hızlı yükleme süreleri ve yüksek fps göreceğiz.

Anlayacağınız EA'in mevcut oyunları yeni nesil konsolların gücünü gösterecek güncellemelere şimdilik kavuşmayacaklar; ancak özellikle de spor oyunlarının yeni nesil versiyonlarında önemli farklar görmeyi bekleyebiliriz.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum