EA Play’den Türk Oyunculara Son Dakika Çalımı

Olmadı böyle

EA Play’in 31 Ağustos itibariyle Steam’e geleceğini daha önce sizlere aktarmıştık. Beklenen gün geldi çattı. Aynı zamanda korktuğumuz da başımıza geldi.

Önceki haberlerimizi takip edenler hatırlayacaktır, EA Play’in abonelik ücreti aylık 12 TL, yıllık 65 TL olarak açıklanmıştı ama sonrasında bu fiyat bilgisi ilgili Steam sayfasından kaldırılmıştı. Biz de bunun fiyat açısından bir değişikliğe işaret edip etmediğini sorgulamıştık.

Bu akşam saatlerinde EA Play aboneliği Steam’de satışa sunuldu. İlk başta yıllık abonelik 65 TL idi. Ancak kısa süre içerisinde abonelik işlemi kapatıldı. Sonrasında ise abonelik ücretinin aylık 29 TL, yıllık 169 TL olarak güncellendiği görüldü.

Açıkçası bu pek de anlaşılabilir bir hamle değil bence. Elbette abonelik ücretinin dünya geneline göre çok düşük olmasını beklemek safça bir beklenti olarak değerlendirilebilir. Ama benim esas eleştirdiğim nokta en başta 65 TL olarak satışa sunulması ve sonrasında değişikliğe gidilmesi. Bunun bir iletişim kazası olduğunu kabul edip önümüzdeki maçlara bakacağız artık, ne diyeyim.

YORUMLAR
sSnake
1 Eylül 2020 14:27

Kendilerine kalsın. Game Pass gibi bir sistem dururken bunlara para vermek haram.

Mico
31 Ağustos 2020 23:26

Bu iletişim kazalarını niyeyse sık sık görmeye başladık. Aslında hepimiz tahmin ediyorduk böyle olacağını ama bence artık firmalar bunu silah olarak kullanıyor. 65'ten reklamını yap yap son dakika değiş. 

Şahsen artık bu sistemin bir avantajı olmadığını düşünüyorum. Ben alacaktım fakat vazgeçtim çünkü zaten oynamayı düşündüğüm oyunları indirimlerde toplam 170 liraya alabilirim. En azından benim olmuş olur, istediğim zaman yükleyip oynarım.

Parolamı Unuttum