EA, Steam'e Dönüş Sinyalleri Vermeye Devam Ediyor

Ya da çay işine girecekler

Geçtiğimiz günlerde Electronic Arts'ın tekrar Steam'e döneceğine dair bazı işaretler fark edilmişti, bunların en güçlüsü olarak da Steam'in yeni kütüphane tasarımında Mirror's Edge Catalyst'in görülmesi ve Dragon Age 2'ye bir paket eklenmesi gösterilmişti. Dragon Age 2 yaklaşık 8 senedir Steam üzerinden satılmıyor.

EA de bu konuda ipuçları vermeye devam ediyor ve son ipucu da Twitter'dan paylaştıkları bir video. Bu videoda üzerinde buharı tüten bir kupa görüyoruz, Steam'in de Türkçe karşılığının buhar olduğunu düşünürsek verilen ipucu oldukça ucuz. Ya da Electronic Arts poşet çay işine girecek olabilir, ama o daha düşük bir ihtimal :)

Şimdilik EA'in ne ölçüde Steam'e döneceği belirsiz, muhtemelen Steam'den kaldırılmış veya gelmemiş eski oyunların tümü geri dönüş yapacaktır; ama asıl merak edilen EA'in bundan sonraki oyunlarında nasıl bir yol izleyeceği. Muhtemelen oyunlar hem Steam, hem de Origin üzerinden satılacak. Epic Games ve Ubisoft anlaşması gibi bir durum olabilir yani. EA oyunlarının Steam'de de satılmaya başlanması, satışlara da artı olarak dönecektir zaten.

Büyük bir ihtimalle bu konudaki kesinleşmiş haberi bu ay bitmeden almış oluruz.

YORUMLAR
sSnake
28 Ekim 2019 12:05

Valla kim ne derse desin Epic Games'in bu hamlesi bütün piyasaya, buna oyuncular da dahil yaradı. Herkes kriz bilip işi fırsata çevirdi, Epic Games karşıtı nefret söylemlerini körükleyen medya ve yayıncılar da bu işten oldukça karlı ayrıldı.

Epic Games Store özel oyun furyasına taraf olan stüdyolar parasını aldı olmayan Steam kullanıcılarından ilgi ve beleş PR bonusu kaptı. Oyuncuların birçoğu ücretsiz oyun kampanyasından Steam kütüphanesinde dahi sahip olmadığı kadar nitelik ve nicelikte oyun kütüphanesi oluşturma fırsatı oldu. Sonuç olarak sektöre giren taze kan akışı her tarafa öyle ya da böyle somut yarar sağladı.

SevişenBoğa
sSnake
28 Ekim 2019 18:03

Valla hacı, Epic'e lafım yok da Steam'a salak saçma bir şekilde bilenmesi çok malca bir hareket.

Ben Epic'ten oyun alamıyorum. Kart hata veriyor. Desteğe yazdığımda da alanen olmasa da bildiğin kartıma bok attılar. E ben 5 yıldır Steam'den bununla alışveriş yapıyorum?

Öyle lafla olmuyor işte. Adam gibi altyapı yap da biz de faydalanalım. Şimdi biliyorum "yeaa ben hiç sorun yaşamıyorum sen noobsun" diyenler olacak da yapacak bir şey yok. Kendi deneyimlerimi yazdım. Epic kütüphanemi free dandik oyunlarla dolduruyorum. 

Serdar_Berk
SevişenBoğa
28 Ekim 2019 21:55

[Bu yorum kullanıcı tarafından silinmiştir]

sSnake
SevişenBoğa
28 Ekim 2019 19:46

Öylesine yeni bir sistemde genelde de münferit çapta da elbet sorunlar yaşanacaktır, ama büyük ama küçük. Mesela Origin'de bir ara uzun süre şifre değişikliği için e-postalara onay kodu gönderilememe sorunu vardı ve şifreni unuttuğunda şifre resetlemek istersen hapı yutuyordun. Şifre resetleme e-postası gelmiyordu.

Yani adam gibi altyapı dediğin olay bir anda olmuyor. Kimse mali anlamda büyük riskler alıp tam teşekkürlü, bütün özelliklere sahip, tıkır tıkır çalışan bir launcher'ı bir anda pat diye piyasaya sunup alın size alternatif demez. Özellikle böylesine bir launcher yazılımı sürekli geliştirilmeye ve ortaya çıkabilecek yeni sorunlarda yamalanmaya, güncellenmeye ihtiyaç duyar. Mesela Steam'de güncelleme notlarını kontrol ediyor musunuz hiç.

EGS daha geçen ay ödeme yöntemlerine Türkiye'ye özel GPay alternatifi ekledi, en başından yerel fiyatlandırma sunmaları da cabası. Yol haritalarında görüldüğü kadarıyla ilerleyen dönemlerde ödeme yöntemlerinin çeşitliliğini de arttıracaklarmış.

Verilen hediye oyunlar da son derece kaliteli yapımlar, haksız yere karalamayın bence. Madem dendik zahmet edip eklemezsiniz o zaman, kimseyi zorlamıyorlar.


Parolamı Unuttum