EA, Tartışmalı İki Gol Sevincini FIFA 21'den Kaldırdı

Artık tribünleri susturamayacağız

Electronic Arts, FIFA oyunlarındaki toksik davranışlarla savaşma çabalarının bir parçası olarak oyunda yer alan iki gol sevincinin FIFA 21'e eklenmeyeceğini açıkladı. Bunlar o ünlü Shush hareketi ve A-Ok.

Shush hareketini zaten gerçek maçlardan da çok iyi biliyorsunuz, tribünlere karşı yapılan sessizlik hareketi bu. Shush sevinci oyunun en sinir bozucu gol sevinçlerinden biriydi çünkü bu koşarken yapılan bir kutlama olduğu için bazı oyuncular bu şekilde koşturarak zaman geçirebiliyorlardı :) A-Ok sevinci ise oyuna FIFA 20 ile eklenmişti ve  Tottenham Hotspur'lu Dele Alli'nin gol sevincini taklit ediyordu.

A-Ok sevinci aslında toksik olarak görülen sevinçlerden biri değildi ama Activision'ın Modern Warfare'den OK hareketini kaldırmasıyla bağlantılı olduğu düşünülüyor, çünkü bu tür semboller son zamanlarda beyaz üstünlükçülerle ilişkilendirilmişti.

Oyunun yapımcılarından Sam Rivera, "topluluğumuzca oyundaki bazı toksik davranışlar konusunda bilgilendirildik ve bunları oyundan kaldırmaya karar verdik. Bunun sonucunda oyunda bulunmalarının iyi bir fikir olmadığı düşünülen bazı sevinçleri oyundan çıkardık" diyor.

FIFA 21, 9 Ekim'de çıkacak.

YORUMLAR
sSnake
6 Ağustos 2020 19:04

Bir zamanlar sansürcülüğe pis kaka denirken şimdi sansürcü olunca medeniyette çağ atlamış oluyoruz. Vay be! Bir gecede aydınlanma yaşadık.

Parolamı Unuttum