'Okay' El Hareketi Call of Duty: Modern Warfare ve Warzone'dan Kaldırıldı

That's not okay demişler

Infinity Ward, "okay" anlamına gelen el hareketini sesizce Call of Duty: Modern Warfare ve Warzone oyunlarından kaldırıldı. Infinity Ward veya Activision konuyla ilgili bir açıklama yapma gereği görmese de bu el hareketinin artık oyunda olmadığını keşfetmiş bazı oyuncular.

Bildiğiniz gibi el hareketleri farklı kültürlerde çok farklı anlamlara sahip olabiliyor, bir başka millet için normal olan bir el hareketi sizin ülkenizde hakaret sayılabiliyor ya da farklı anlamlar taşıyor olabiliyor. "Okay" hareketinin de aslında böyle bir anlamı vardı ve bu hareket özellikle de son zamanlarda Black Lives Matter protestoları sırasında oldukça ön plana çıktı.

Son yıllarda beyaz ırkın üstünlüğünü savunan 'beyaz üstünlükçüler" bu hareketi aralarında bir selamlaşma hareketi olarak kullanmaya başlamıştı. Aslında her şey 2017 yılında bu 'üstünlükçülerin' trollenmesiyle başladı, yani birileri bunları o hareketin beyaz güç anlamına geldiğine ikna etti :) Ama sonrasında bu hareket yayılmaya başladı, BLM protestolarında da karşı grubun sıklıkla bu hareketi kullandığını görebiliyorsunuz. Halbuki bize göre standart bir hareket, baş parmak ve işaret parmağını yuvarlak biçimde birleştirdiğimiz, diğer üç parmağın dışarıda kaldığı bir hareket bu.

The new 'Okay' emote has been the best one added so far from r/modernwarfare

Elbette oyunda bu hareketi bu amaçla kullanan olmayabilir, ama demek ki Infinity Ward böyle bir potansiyel olduğunu düşünmüş ve geçen günlerde ırkçılıkla ciddi biçimde mücadele edeceklerini açıkladıkları için de ilk hamle olarak bu hareketi kaldırmayı uygun görmüşler.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum