Advertisement

EA, Tek Kişilik Oyunlara Çok Önem Verdiğini Açıkladı

Veriler ayrı EA ayrı konuşuyor

Oyun dünyasında bazı firmaların adı dokuza çıktı ve kolay kolay sekize inmeyecek. Tabii bu tabloda aslan payı da kendilerine ait. Her fırsatta tek kişilik oyunların öneminden bahseden EA de bu durumun en güzel örneklerinden birisi. Türkiye saati ile gece saatlerinde yapılan 4. çeyrek toplantısında şirket CEO'su Andrew Wilson'a "EA'in iş modelinde tek kişilik oyunların rolü nedir?" sorusu yöneltildi. EA ve Wilson yine şaşırtmadı ve uzun ama kendilerini haklı çıkartmak isteyen bir açıklama yaptı. 

EA'nin tek kişilik oyunlara uzunca bir süre daha yatırım yapacağını söyleyen Wilson, hikaye anlatmanın öneminden de bolca bahsetti. Oyuncularla bağ kurmak istediklerini söyleyen CEO'ya göre tek kişilik oyunlar EA portfolyosunun gerçekten önemli bir parçasını oluşturuyormuş. Ancak verilerle konuşmak gerekirse EA'in mevcut işlerinin %70'i live service olarak gözüküyor. Yani Wilson ve EA her ne kadar tek kişilik oyunlar çok önemli dese de günün sonunda göz bebekleri işin çevrimiçi kısmı oluyor.

Bu konuda çok uzağa gitmeye de gerek yok. Her yıl çıkardıkları FIFA oyunun en büyük modu olan Ultimate Team, paket açma simülasyonu haliyle milyarlarca dolar para kazandırıyor. Hal böyle olunca aynı oyunun tek kişilik kariyer modu gibi seçenekleri de seneler içerisinde minimal geliştirmelerle ısıtılıp önümüze sunuluyor. Yine de ellerinde BioWare gibi çok sevdiğim bir firma olduğu için ve ufukta Mass Effect 4 ve Dragon Age 4 olduğu için geleceğe biraz daha umutlu bakmak istiyorum. Belki günün birinde EA bile oyuncu dostu bir firma haline gelebilir biz de şirinleri görebiliriz...

YORUMLAR
Mert
3 Ağustos 2022 14:56

"EA" ve "singleplayer" kelimeleri yan yana geldiğinde beni bi gülme tutuyor artık, sinirden midir işin trajikleşmesinden midir bilmiyorum.

Parolamı Unuttum