Advertisement

EA'in The Sims 4 Mod Kurallarını Değiştirmesi Camiayı İkiye Böldü

Mod yapımcıları dışında çoğu kişi memnun

Electronic Arts, The Sims 4 için mod politikasını değiştirerek modların parasallaştırılmasını büyük ölçüde engelleyen yeni kurallar koydu. Buna göre mod yapımcıları, modlarını Patreon gibi üyelik siteleri yoluyla dağıtamayacak.

Yeni kural modların ticari olmamasını ve tamamen ücretsiz biçimde dağıtılmasını gerektiriyor. "Modlar satılamaz, lisanslanamaz veya kiralanamaz, ayrıca modlar herhangi bir türde parasallaştırma alışverişlerini destekleyemez" diyor yeni kural. Maxis mod yapımının süre ve kaynak gerektirdiğinin farkında olduğunu, mod yapımcılarının geliştirme masraflarını pasif reklamlar ve bağışlar yoluyla karşılayabileceklerini söylüyor. Ancak bu pasif reklamlar veya bağış isteklerinin mod web sayfası ile sınırlı kalması şart, yani mod içerisinde bunun reklamı yapılamayacak. Ayrıca tüm kullanıcılar bağış yapsın ya da yapmasın modun tamamına ücretsiz olarak erişebilmeli diyor Maxis.

Mod yapımcıları ayrıca modlarının reklamını yaparken herhangi bir şekilde The Sims, Maxis veya Electronic Arts ile ilişkisi olduğunu belirten paylaşımlar yapamayacak. Yani mod reklamlarında oyun logosu veya ticari marka kullanımı da yasaklanmış durumda. Tabii halen daha modun The Sims 4 veya genişleme paketleri için hazırlandığını belirtebilecekler, orası ayrı.

Bu değişiklikler bazı mod yapımcılarının tepkisini çekerken, oyuncular ise duruma genel olarak oldukça olumlu yaklaştı. Örneğin The Sims 4 içerik üreticilerinden @NolanSimsCC bunun son derece faydalı bir değişiklik olduğunu, çünkü son zamanlarda bir çok üreticinin hızlıca para kazanmak için yarışa girdiğini söyleyip, eğlenceli, tutku ürünü projelerin ve camiayla etkileşim halinde kalmanın azaldığını belirtmiş.

Tüm modların ücretsiz sunulması tabii ki oyuncular açısından oldukça olumlu bir gelişme, isteyen oyuncular yine modlar için bağışta bulunmaya devam edebilecekler ne de olsa.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum