EA, Xbox Series X'in Smart Delivery Özelliğine Süre Sınırı Getirdi

EA hep o bildiğimiz EA

Microsoft'un Xbox Series X ile birlikte tanıttığı özelliklerin en dikkat çekici olanlarından biri de Smart Delivery özelliğiydi. Yani bir oyunu istediğiniz Xbox'ta oynamak için bir kez satın almanız yetecek; oyunu Xbox One için satın aldığınızda ileride Series X sahibi olursanız aynı oyuna tekrar para vermek zorunda kalmayacaksınız ve oyunun Series X için olan geliştirilmiş versiyonuna sahip olacaksınız.

Microsoft'un Inside Xbox sunumunda gösterdiği 13 Xbox Series X oyununu dokuzu bu teknolojiyi kullanıyor olacak. Aslında Electronic Arts'ın gösterdiği Madden NFL 21 de bu listedeydi ancak Polygon'un haberine göre Electronic Arts yine bildiğimiz tarzından vazgeçmiyor. Smart Delivery özelliğinden faydalanabilmek istiyorsanız Madden NFL 21'i 31 Aralık tarihinden önce Xbox One iin satın almanız gerekecekmiş. Bunu yaptığınızda da yine bir diğer süre kısıtlamasıyla karşılaşıyorsunuz, oyunun Series X versiyonuna geçmek için 31 Mart'a kadar zamanınız var. Yani diyelim ki 1 Nisan'da Xbox Series X satın aldınız, geçmiş olsun. 1 Ocak'ta Madden NFL 21 aldınız, yine geçmiş olsun.

Zaten EA'in yayınladığı bültende de "eğer 31 Mart'a kadar Series X konsolu satın almayı planlamıyorsanız Smart Delivery özelliğini kullanamayacağınız" belirtilmiş. Yani oyunu bir kez de Series X için almanızı istiyor EA. O zaman ne anlamı kaldıysa?

Şimdi kafalardaki soru diğer stüdyoların da (Microsoft'un birinci parti stüdyoları hariç) benzer süre kısıtlamalarına gidip gitmeyeceği. Kötü örnekten örnek olmaz ama oyun dünyasında ne zaman neyle karşılaşacağımız da belli olmuyor haliyle.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum