Electronic Arts, FIFA Macerasını Sonlandırdığını Resmen Açıkladı

2023'den itibaren yeni oyunlar EA Sports FC olacak

Electronic Arts, FIFA konusunda resmi açıklamayı yaptı ve sıradaki oyunun ardından FIFA ile ortaklığın sona ereceğini, FIFA 23'ün FIFA ismini taşıyan son oyun olacağını duyurdu.

2023 Temmuz ayından itibaren yeni bir dönemin başlayacağını söyleyen firma, bu tarihten sonra yola EA Sports FC serisi ile devam edecek. Neredeyse 30 yıldır FIFA ismi altında oyunlarını sunan Electronic Arts, bu büyük değişikliğin ardından 300'ü aşkın lisans partneriyle birlikte yeni seriye geçmiş olacak.

"Oyunlarımızda sevdiğiniz her şey EA Sports FC'de de bulunacak - aynı büyük deneyimler, modlar, ligler, turnuvalar, takımlar ve sporcular yeni seride de yer alacak. Ultimate Team, Career Mode, Pro Clubs ve VOLTA Football da" diyor EA Sports genel müdürü Cam Weber.

Lisans portföyünde 19000'den fazla futbolcu, 700'den fazla takım, 100'den fazla stadyum ve 30 lig bulunan EA, Premier League, LaLiga, Bundesliga, Serie A ve MLS özel ortaklıklarını da sürdürecek.

"Bu yeni bağımsız platform beraberinde yenilenmek, yaratmak ve evrimleşmek için yeni fırsatları da getirecek. Bu sadece bir sembol değişiminden çok daha fazlası, EA Sports olarak EA Sports FC'nin bir değişim sembolü olması konusunda kararlıyız."

Duyurunun ardından Real Madrid, Manchester City, Paris-Saint Germain gibi Avrupa futbolunun önde gelen takımları da resmi hesaplarından EA Sports FC paylaşımları yaptılar.

Detaylı açıklamayı Electronic Arts'ın sayfasından okuyabilirsiniz.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum