Electronic Arts, Project Cars Serisinin Fişini Çekti

EA, yine bildiğimiz gibi…

Geçtiğimiz yıl Electronic Arts, yarış oyunları denilince akla gelen firmalardan birisi olan Codemasters’ı satın almıştı. Codemasters bünyesinde Formula 1, Dirt, Dirt Rally ve Grid gibi çeşitli yarış oyunları serileri bulunuyordu. Bunlardan birisi de Slightly Mad Studios’un Project Cars serisiydi. Ne yazık ki, artık bu seri için yolun sonuna gelinmiş durumda.

GamesIndustry.biz tarafından paylaşılan habere göre; Electronic Arts, şirket içerisinde paylaştığı duyuruyla seri için geliştirmeleri ve yeni yatırımları durdurduğunu ilan etti. Seri, 2015 yılında beri devam ediyordu ve artık kepenkleri indirmiş durumdalar. Bu karardan etkilenen stüdyo çalışanlarının, EA bünyesindeki diğer stüdyolara ve projelere kaydırılacağı söyleniyor ama tamamı için bu durum geçerli olacak mı yoksa bir kısmıyla yollar ayrılacak mı, bu kısım belirsiz.

2009 yılında Slightly Mad Studios’u kuran ve geçtiğimiz Ekim ayında stüdyodan ayrılan Ian Bell, Twitter’da “EA, muhteşem bir şirket olmaya devam ediyor… Ben de üzerime düşeni yaptım, onlar kendilerini kanıtlamaya devam ederken ben de her sözümün arkasındayım. Hesap tabloların altındaki o sayılar (üzgünüm ama umutları, hayalleri ve aileleri olan insanları kastediyorum) nasıl görünüyor?” şeklinde bir paylaşım yaparak göstermiş bu duruma tepkisini.

Üzücü bir haber. Ne yazık ki, bazıları için tam da Bell’in dediği gibi hesap tablolarında birkaç sayıdan ibaret bu kararlar, ama öbür tarafta pek çok insana dokunan, onları üzen bir yanı var.

 

YORUMLAR
creepylord
10 Kasım 2022 04:38

Bari 2 ile bıraksalardı. 3'ü hiç görmeyeydik. Marka yok etmek konusunda hakikaten EA'in üstüne yok.

Parolamı Unuttum