Embracer Group, 11 Stüdyo Daha Satın Aldı

Shadow Warrior'un geliştiricisi de aralarında

THQ Nordic, Deep Silver ve Koch Media'nın da sahibi olan Embracer Group, şimdi de bünyesine 11 stüdyo birden kattı. Firma, Ağustos ayında da aralarında Metro serisinin geliştiricisi 4A Games, Insurgency'nin geliştiricisi New World Interactive'in de bulunduğu 8 stüdyo satın almıştı.

Embracer Group bu sefer de Shadow Warrior serisinin geliştiricvisi Flying Wild Hog başta olmak üzere yine irili ufaklı çok sayıda stüdyoyu satın almış oldu. Bu stüdyolar öyle sıradan stüdyolar da değil üstelik.

Phoenix Point'in geliştiricisi Snapshot Games, Goat Simulator ile ismini duyuran Coffee Stain North, SpongeBob SquarePants: Battle for Bikini Bottom - Rehydrated'ı geliştiren Purple Lamp Studios, Operencia: The Stolen Sun'ın geliştiricisi Zen Studios, Mystery Case Files gibi gizli obje oyunlarıyla tanınan Mad Head Games de artık Embracer Group bünyesinde faaliyetlerini sürdürecekler.

Embracer Group'un aldığı diğer stüdyolar ise 34BigThings, A Thinking Ape Entertainment, IUGO Mobile Entertainment, Nimble Game Entertainment, Silent Games.

Görünen o ki büyük firmalar stüdyo satın alma konusunda ciddi bir yarışın içine girmiş durumda; Embracer Group'un da diğer büyük oyunculardan pek aşağı kalır yanı olmadığı bu son hamleyle iyice ortaya çıktı. Embracer'ın kelime anlamının Kucaklayıcı olması da güzel bir detay :)

YORUMLAR
Kaan
18 Kasım 2020 21:01

Bu kadar stüdyoyu elinde bulunduran embracer umarım bir AAA oyun piyasaya sürer.

Parolamı Unuttum